Hogyan enyhítsük a gyógyszerallergia tüneteit? (tudásbázis kérdés)
Örülök, hogy megoldódott! :o))
És mit csinált a doki? Mit adott neki?
Én sem veszekedni szerettem volna :))) Még ha az írásból úgy is tűnt )))
Lényeg hogy látta doktor. Nekem azért az lenne az első hogy elmennék egy allergia vizsgálatra.
Ebben teljesen igazad van.
Nem mondtál rosszat, csak azt is nagyon körültekintően kell használni. Még a calciumnál is körültekintőbben.
Ezért írtam azt. Laikus adrenalint ritkán használ.
Most már örüljünk, hogy látta orvos:)
Nos akkor mondom én aki ilyen sokkot kaphat gyógyszertől meg csípéstől.
A neve epipen vagy anapen toll adrenalinnal töltve mivel a sokkra ezt írják elő. Az anapen toll 19ezer ft és nem támogatja a tb..
Szerintem nem hülyeségből írtál elő az adrenalint..
Az adrenalin az a gyógyszerhatóanyag, amely gyors segítséget jelent allergének által kiváltott vagy ismeretlen eredetű (idiopátiás), esetleg fizikai megterhelésre bekövetkező súlyos azonnali túlérzékenységi reakciók (anafilaxia) esetén. A hörgők simaizomzatában lévő béta-receptorokra kifejtett hatása következtében a hörgők simaizomzata ellazul, ami enyhíti a sípoló nehézlégzést és a légszomjat (dyspnoét) . Anafilaxiás, allergiás állapotokban a heveny kóros tüneteket javítja, csökkenti a csalánkiütéseket (urticaria), a (szérumbetegség) tüneteit, az angioneurotikus ödémát (allergiás gégeödémánál adrenalin-belélegeztetés életmentő lehet), allergiás bőrgyulladást (dermatitis). Az adrenalinnek erős érösszehúzó hatása van alfa adrenerg receptor stimuláción keresztül. Ez a hatása ellensúlyozza az anafilaxiás sokk főbb farmakotoxikológiai tüneteit, vagyis az értágulást (vasodilatatio) és a megnőtt érfal áteresztő-képességet (vascularis permeabilitas) , amely az erekben lévő folyadék térfogatatának csökkenéséhez és így vérnyomáseséshez vezet. Bronchialis béta receptor stimuláló hatásán keresztül az adrenalin erős hörgőtágító (bronchodilatator) hatással rendelkezik, amely enyhíti az asztmás zihálást és a légzési nehézséget. Az adrenalin szintén enyhíti az anafilaxiához társuló viszketést (pruritus), urtikáriát (urticaria), és angioödémát.
Bocs hogy belevau csak egy ember vagyok aki ebben él..
Az adrenalin nem arra való! - bocs, hogy a csapos közbeszól.
Abban teljesen igazad van, hogy ilyen esetekben a calcium átlagosan 80%-ban segít, 20%-ban árt.
Sajnos, előre soha nem lehet tudni, hogy kire hogyan hat.
Hülyeséget ne mondjatok már a calciummal. Aki allergiás ilyen dolgokra egyedül az adrenalin segít.
Ha ilyenkor cálciumot kap az ember fordítva sül el a hatása..
Tapasztalat...
Véletlen sem lehet ilyenkor calciumot adni
ROHANÁS DOKIHOZ AZONNAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NEM JÁTÉK!!!!!!!
anafilaxiás sokk is kezdődhet !!!
Hívj orvost, mentőt!
Calciumod van?
További ajánlott fórumok:
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- 21 hónapos kisfiam beteg. Kaptunk gyógyszert, de nem tudom vele bevetetni hogyan csináljam?
- Hogyan csökkenthető gyógyszer nélkül a koleszterinszint?
- Szülés utáni depressziót gyógyszerek nélkül hogyan győzzem le?
- Hogyan lehet a vér húgysavszintjét nem gyógyszeresen csökkenteni?
- Hogyan lehet valaki gyógyszertári aszisztens?Milyen iskola kell hozzá?