Hogyan előzhetem meg a hányást? (tudásbázis)
Ne is törődj vele, ahogy mondani szokás: kiírtad magadból egy kicsit.
Én szerencsére nem irtózom ilyesmiktől, de félelemben élni eleve nagyon rossz. Még ha csak "valamitől" való félelem is az.
Én is ismerek egy ilyen embert. Már egy kis hányingertől pánikrohamot kap. Olyami lehet, mint a klausztrofóbia, póktól való félelem stb...
Én személy szerint a darazsaktól és a méhektől félek irreálisan. Lever a víz ha a közelembe jönnek.
Mintha engem írtál volna le. :/
Gyerekként is rettegtem a hányástól, vert a víz, pánikoltam, rettegtem, visszanyeltem. Általában egy egész éjszakát végigkínlódtam, de aminek ki kell jönni úgyis ki fog. Mai napig az is megvisel, ha valaki körülöttem rosszul van. Szálltam én már le vonatról, mert annyira szorongtam, hogy valaki kitaccsol mellettem. Nálam ez közepes méretű fóbia, rettentően megvisel mentálisan egy hányinger is. Sokféle magyarázatot hallottam rá, de abban lehet valami, hogy nálam ezek a fölfelé jövő dolgok nagyon gátoltak. Pl. slejmet sem tudok kiköpni, sőt, köpni sem nagyon.
Szerintem most megírtam a valaha legundorítóbb hozzászólásomat. :)))
Örülök, hogy kipróbáltad és örülök, hoogy segített.
Megjegyzem, szükség esetére.
Láttam fiatalembert házibuliban, verejtékcseppes homlokkal, falfehéren a kád szélén üldögélni. Se kimenni, se hányni nem mert szegény.
Azóta tudom és elhiszem, hogy sokan félnek tőle.
Hát az fantasztikus!
Sajnálom!
Jobbulást!
Nem túl jól :s Mégsem a virsli lesz a bűnös, belázasdtam.
Nem hánytam, ez mondjuk jó.
Én is utálok hányni, évek óta nem hánytam. (Gyerkorromban viszont rengeteget, babaként is, meg nem bírtam az autózást, akkor is mindig. Szerintem akkor lett elegem.)
Esetleg Unicum? Gyömbér?
Legutóbb egy nagyon kemény menstruációkor jött rám a hányinger is, nagyon fura érzés volt, mert tényleg sok-sok éve nem éreztem ilyet. Lefeküdtem, és próbáltam lassan, mélyen lélegezni, az segített. De ha romlott kajától vagy valami vírusfertőzéstől van gond, akkor szerintem tényleg nem fog "bennmaradni". (Ez is tapasztalat. Allergiás vagyok a gombára, utoljára 13 éves koromban ettem, de az annyira emlékezetes volt, hogy azóta sem próbálkoztam vele.)
De ha hanynid kell, az isten nem tartja benned.
Nekem már az orromon is jött ki, ahogy futottam, és tele volt a két kezem. Undorító volt. De nem az én hibám.
Semmi gond.
Ezért is írtam, hogy nekem nem jött be. Írja hogy már kikívánkozik. Szerintem bármit bekap, hányás lesz.
Lehet, már túl is van rajta.
Amúgy roppant kíváncsi vagyok ki mit ír meg. Mert ha hanynid kell, hányni fogsz.
Meg levegőt kell vennie meg vannak ilyenek.
Az etelemergezesnel kijön sugarban. Én nem fogja megkerdezni, hogy hány órakor akarsz hányni, vagy a fogást választod-e.
Én mikor egy szó nélkül tűntem el a főnököm elől, és utánam jött, rögtön megértette a telehanyt wc-t.
Bocsánat! Nem neked akartam írni, hanem a Fórumindítónak!
Egy kissé mellé nyúltam. Egy kissé.
További ajánlott fórumok:
- Mitesszerek? Hogyan tüntessem el őket és mivel előzhetem meg a kialakulásukat?
- Étrend kiegészítő okozhat ilyen súlyos hasmenést, hányást?
- Sok hányástól kialakulhat reflux?
- Matracból hogyan mossam ki a hányást?
- Okozhat a zöld tea hányingert esetleg hányást?
- Hogy tudom padlószőnyegből a friss hányást kiszedni illetve a szagot eltüntetni?