Mitesszerek? Hogyan tüntessem el őket és mivel előzhetem meg a kialakulásukat? (beszélgetés)
Szia!
Én tudom mire gondolsz...Sajnos azt csak bőrgyógyász tudja eltávolítani.
Ja és az vicc, hogy a dohányzástól van:))
Ugyanakkor az okozója ismeretlen, de van akinek van rá hajlama.
A mitesszereknek kétféle csoportja van: a fekete faggyúdugaszok és a fehér, mélyebben ülő mitesszerek.
Kozmetikus vagyok, ha rám hallgattok, én azt mondom, hogy érdemes elmenni egy kezelésre.
Amit várhattok: a kozmetikus kérdezősködik majd (hogyan étkezel, hogyan ápolod a bőröd, mióta vannak mitesszereid, van-e valami betegséged, gyógyszert szedsz-e, stb), majd lámpa alatt megvizsgálja a bőröd.
A kezelés: Letisztítja a bőröd, majd arcradírral eltávolítja az elhalt hámsejteket (a boltban csak magőrleményes radírok kaphatók, én jobban szeretem a savtartalmúakat, mélyebbre hatnak és pontosabbak is), majd tonizálás után gőzölni fog, amit megspékelhet egy finom arcmasszázzsal, amivel egyúttal segít felpuhítani a bőrt. Ezután kitisztítja azt egy kiskendővel. Ha fehér fejű a mitesszer, annak nincs nyílása a bőrfelszínre, így egy steril tűvel a felső hámréteget megszúrja, megemeli, aztán kinyomja. Nagyon fontos, hogy az összeset nyomja ki, ami benne van, különben begyulladhat, pattanás, akne lehet belőle. Ezért sem célszerű otthon nekiesni. Ez után lefertőtleníti a bőrt, majd ha van neki vio készüléke, akkor azzal lefertőtleníti, összehúzza a pórumoskat, csökkenti a faggyúmirigyek működését. Ez egy fájdalmatlan kezelés, mindössze 5 perc, csak a hangja rossz, de nem fáj:) Majd felhelyez egy összehúzó pakolást, amiben különböző növények kivonata van. A kezelés végén pedig egy nappali krémmel, bőrtípusnak megfelelően persze, finoman átkrémezi a bőrt.
Az, hogy hogy néz ki a bőr utána, függ a bőrtípustól meg hogy mennyi mitesszert kellett eltávolítani. Természetes, hogy piros, hisz ez a bőrnek egy kisebb tortúra, ám másnapra elmúlik.
Ha mégsem, otthon lehet rá kenni Sudocremet, amit gyógyszertárban lehet kapni, cink-oxid tartalmánál fogva segíti a gyógyulást.
Ha szeretnétek zsíros bőrre kozmetikumokat, amik használnak, keressetek priviben, adok szívesen linket.
Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy nekem semmilyen hasznom nem származik ebből, mivel 2 éve nem dolgozom, külföldre költöztem, ám évekig azokkal a termékekkel dolgoztam és a vendégeim visszajelzése alapján tudom, hogy használnak.
hát..nem vagy ezzel egyedül =/
kozmetikushoz ha el mennék nagyon csúnya lenne az arcom utána.gondolom..meg nincs nagyon semmi boltban kapható jó krém, vagy ilyesmi... :S
Hát igen,semmi sincs ingyen,de szerintem ezért nem kell senkit előítélettel kezelni...
Ha előre megkérdezed,hogy mennyi az annyi,akkor a kezelés végén annyit fogsz fizetni,és nem többet, eldöntheted,hogy neked megéri,vagy nem.
Egyébként nem a borravalót kalkulálják bele az árba,hanem a munkadíjat,meg az anyagköltséget...
Jól értelmezted, és nyílván látja majd, hogy mi kell az arcomnak, de ahogy a fodrász egy sima vágásért képes 1500Ft-ot elkérni, úgy hogy már belekalkulálta a borravalót is, gy én is előítélettel kezelem a kozmetikusokat...
ráken az arcomra egy csomó szert, utána meg leshetem az árcédulát...
Azt mondod a kozmetikusnak,hogy szeretnél egy arctisztítást v. nyomkodást.Nyugodtan érdeklődj,hogy ő mit ajánlana a bőrödre,és hogy mi mennyibe kerül...Természetesen ő sem ingyen fog dolgozni...
Remélem jól értelmeztem a kérdést:)
Mindenképpen megmutatom az arcom egy kozmetikusnak....
Amúgy első alkalommal mire ügyeljek, mit kérjek, hogy ne kelljen fizetnem több ezer forintot? vagy hogy működik ez?
Szia!
Ha tényleg javulást szeretnél elérni,sajnos szükség van a kozmetikusra havonta!
A miteszereket 100%-osan eltüntetni nem lehet,mindíg lesz 1-2,de ez teljesen természetes.
A miteszerek nem csak a bőrre lerakódott koszból jönnek létre,hanem leginkább a faggyúmirigyek fokozott működése miatt,ezért nagyon fontos az olyan kozmetikumok használata,amelyek a faggyúmirigy működését csökkentik,ebben szintén a kozmetikus tud segíteni.Ezekkel tudsz javítani a helyzeten.
További ajánlott fórumok:
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- Borotválod a hónaljad, és használsz dezodort? Ez pedig a mellrák kialakulásához vezet!
- Régóta meglévő pattanások, mitesszer
- Daganatos betegségek kialakulásának okai
- Ha a vesében homok van, milyen gyógymódok léteznek, hogy megelőzhető legyen a kő kialakulása?
- Valószínűleg emelkedett éhomi vércukrom van, ha most életmódot váltok, még megelőzhetem a tényleges cukorbetegség kialakulását?