Hogy szoktassam a 20 hónapos gyermekemet a bilihez, mert fél töle? (tudásbázis kérdés)
Úgy látom a bilire szokás után még senki gyereke nem borította ki a végterméket a szoba közepére...csak az enyém:D
Na itt borult a bili:D
Lehet, hogy merev nem vagy, de mások véleményét nem tudod meghallgatni... öröm az ilyen fórumtárs...
úgy bírom, hogy valaki kérdez, arra érkezik egy csomó válasz, amelyben mindenki leírja a SAJÁT VÉLEMÉNYÉT, aztán mindig jön egy-két marha okos, vicces egyén, aki attól élvez el, hogy mások véleményét nevetséges módon kigúnyolja.
most írjam, hogy mennyire kretén módon biliztetted a gyerekedet? nem írom, mert a te dolgod...
A gyerek nem hülye: a már használt bilibe akkor sem tenne játékot, ha követelném. Amit pedig még nem használt (tehát új, még érintetlen), abba miért ne tehetne játékot? És még rám mondták a minap, hogy túl merev vagyok... :)
És csodák csodája: kifogástalanul megtanulta, mire való, azóta kizárólag erre a célra használja, persze azóta én sem hagyom előtte. A célom az volt, hogy a bilire ne, mint rettegésének tárgyára, hanem, mint a hétköznapjainak részére tekintsen. Sikerült megvalósítanom.
Igen, főleg hogy tőlünk sem azt látják, hogy bilizünk... Az én kislányom mindig jött velem a wc-re, mert érdekelte. Aztán magától döntött úgy hogy Ő is kipróbálja. Másfél éves kora körül kezdett érdeklődni és 2.5 évesen lett teljesen szobatiszta, nappalra és éjszakára is egyszerre.
A másik tényleg az, hogy hagyni kell a saját ütemükben ismerkedni.
Sógoromék jártak úgy, hogy már pár hónapos korától rendszeresen bilire ültették a kislányt. A vége az lett, hogy semmivel nem lett korábban szobatiszta, mint más gyerek, viszont csak a bilit, ráadásul csak azt az egyetlen bilit volt hajlandó elfogadni. 4.5 évesen szokott át végül a wc-re (pedig már rég ovis volt, az oviban persze a kis wc-t használta, de otthon csak azt a régi ócska törött bilit) nagyon megszenvedtek az átszoktatással.
Sziasztok!
Én sem nagyon értek egyet azzal, hogy játék legyen a biliből. Igaz az egész bilizéssel sem nagyon, mert elöször nehéz rászoktatni, aztán meg nehéz leszoktatni róla a gyereket.
Az én lányom is rögtön a nagy wc-n kezdte szűkítővel, mert ugyanúgy akarta csinálni ahogyan mi. Nagy könnyebbség volt, részben mert kimaradt a bilimosás az életemből, részben mert nem kellett átszoktatnom később. A bölcsikezdés elején találkozott bilivel először, akkor akart volna otthon is, de megbeszéltük, és pár nap múlva ott is a wc-t használta ha használta...
Egyedül utazó bilink volt-van, amibe zacskót kell tenni és bárhol használható ahol nincs wc - ez a világ egyik legnagyobb találmánya szerintem :)
szia!
semmivel ne szoktasd, adj neki időt, mert egyértelmű, hogy még nem érett meg rá.
A gyerekeknek kb. 3 éves korukig "kell" szobatisztának lenniük, ez a mostani hivatalos elvárás... van még időtök bőven. Kislányom nemsokára két éves, néha fürdés előtt ráül, néha-néha még egy véletlen pisi is sikerül, de még ő sem érett rá, nincs reggelre száraz pelusa, nem zavarja napközben, sőt mutatja, hogy a pelenka a jó, minek is kéne erőltetni?
Netlady egyetértek, én nem engedem a lányomnak, hogy játékokat pakoljon a bilibe... mi sem pakoljuk a kedvenc dvd-ket a wc-be stb...
Egyrészt gusztustalan, másrészt pedig ezzel nem tanulja meg, hogy mire való...
Még ilyet! A bili nem arra való,hogy játsszon vele a gyerek! Téves fogalma alakul ki róla!
Használja CSAK arra,amire kell:))
Talán 20 hósan még nem érett a bilizésre.ne eröltesd,hagyd elöl a bilit,ha akar rá ül.
(nálam az egyik 2 évesen szoba tiszta volt non stop a másik majd 3 évesen lett az)
Van, amelyik gyereket viszont pont a zenélő bili riasztott el..
Fiam 2,5 éves, de még nem szobatiszta...Most volt nálunk a védőnő, azt mondta, nem gond..Kicsit ültessük rá a bilire időközönként, s mikor sikerül végre belecsinálni, dícsérjük nagyon meg..
Ha fél a bilitől, szerintem add oda játszani neki, ragassz szép matricákat az oldalára, pl. állatosakat, vagy ha még mindig fél tőle, akkor sztem a nagy wc-n próbáljátok ki a dolgokat...Neki akkor a bili nem jön be..
(Fiamnak van wc-szűkítője, de csak 1-szer ült rajta, olyan savanyú arccal, hogy többet nem ültettem rá...;D)...
Ez jó lehet... :)) ... lehet én is ott tölteném a fél napomat a wc-n, ha zenélne. :)))))
Tetszik! :)
Hagyd elöl a bilit, hogy lássa, játsszon, ismerkedjen vele, de ne erőltesd, hogy ráüljön! Amikor pelenkába kakil-pisil, esetleg elmondhatod, hogy ezt lehetne a bilibe is, de ne úgy, hogy számonkérésnek, rosszallásnak érezze. Vehetsz WC-szűkítőt is, hátha az jobban tetszik neki.
20 hónaposan az én lányom is félt a bilire üléstől, viszont tárolóedénynek használta a bilit. :) Én hagytam, 2.5 éves elmúlt, mikor szobatiszta lett. Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam vissza gyermekemet a saját ágyában való alvásra?
- 1, 5 éves gyermekemet, hogyan szoktassam le a ciciről??
- Hogyan szoktassam le a ciciről másfél éves gyermekem?
- Hogyan szoktassam rá a 2 éves gyermekem, hogy éjjel is a bilit használja?
- Hogyan szoktassam le a gyermekemet az éjszakai szoptatásról?
- Hogyan szoktassam le gyermekemet az orrpiszkálásról?