Hogy működik a NAV-vál a végrehajtás? (tudásbázis)
:)))
Remélem minden rendben lesz:)
Még többre is megadják!
Volt egy adótartozásom, mert a munkáltatóm rosszul vonta az adót és ebből kb. 120 ezer Ft tartozásom lett, amit nem tudtam és nem is akartam egy összegben kifizetni, de már nem dolgoztam a cégnél, hogy 3 hónap alatt fizessem ki, így kértem, hogy részletben fizethessem.
4 ezret kellett fizetnem havonta és úgy, hogy még emelkedett az összeg késedelmi pótlékkal is, tehát közel 3 évig fizethettem volna.
Környezet felmérés? :o
Pfff kb 10 éve hallottam ilyet utoljára, arra alkalmazták, hogy kijöttek, hogy ugyan már hogy s mint élsz abból a kevésből amit bevallasz. De arra is polgármesteri hivatal adó irodájától -ugye vállalkozók esetében- nem a NAV-tól, mondom uszkve vagy 10 éve. Érdekes....
Próbálj meg velük egyezkedni, én úgy tudom 12 havi részletet simán, de akár 24 havi részletet is ki lehet sírni.
Foglalástól szerintem ne félj, nem szoktak elvinni semmit, ha le is foglalnak egyáltalán valamit azt is helybenhagyólag, most gondolj bele mekkora költség lenne nekik a szállítás, tárolás.
Így-így!
A többit nem viszik, mert semmit nem kapnak érte.
Nem tudsz valakihez átcuccolni? Egyáltalán, lehet tudni, mikor mennek?
Vagy már láttak mindent?
A számítógépet " rontsa el " egy hozzáértő és tegyétek a szemetes közelébe.
Bezzeg, a kicsiket jól megnézik, mi? Kár volt meglátnom, mert az ilyenre berágok!!
Van számla?
Mert azzal bizonyítod, hogy nem a tied:)
Akkor mindenképp egyezkedj velük!
Ne inkasszáljanak, ne tiltsanak, hanem fizess inkább valamit. Szerintem ha fizetsz havi 5 ezret már "boldogok" lesznek:)
Nem, nem!
Ne mond, hogy majd többet. Azt mond, hogy tudsz vállalni havi 10 ezret pl. úgy is azt fogják mondan, hogy fizess 15 ezret.
Jaj, te szegény!
Mikor mennek ki? Nem lehetne még előtte kiegyezni velük? Mennyi a tartozásod, bár ez mindegy is, hátha belemennek még kevesebbe is, mint 10 ezer. Mond meg nekik indokként, hogy csak a gyerekre kapott pénzed van és abból ennyit tudsz vállalni, de ne vigyenek el semmit, mert akkor még rosszabb helyzetbe kerültök.
A számlájáról..., ami inkasszó. Vagy rosszul értem?
A lényeg az, hogy a végrehajtóval, ez esetben a NAV-al kell egyezkedni, hogy x összeget tudok havonta fizetni, mert ez esetben nem kutakodnak tovább, nem mennek lakásba foglalni, nem foglalják le az autót, stb.
Az ilyet meg kell előzni a fizetési hajlandósággal.
Miért durva?
Tartozik. Ha inkasszálnak, akkor bizony még meg sem próbált egyezkedni, lehet ezért mennek foglalni is.
Én amiket tudnék "elköltöztetnék", hogy ne vigyék el... :S
Durva azért! :(
További ajánlott fórumok:
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- Ki tudja hogy zajlik egy végrehajtás? Egyszerre árvereznek és fizetést letiltanak?
- Tudjátok esetleg, hogy ha valaki olyan megy gyesre, akinek végrehajtása van és nincs jövedelme, akkor a gyes-ből tilthatnak le?
- A végrehajtó előre szól, hogy hányadikán jön?Igaz, hogy 6-22 között?
- Hogyan lehet ellenőrizni, hogy egy ingatlan végrehajtás alatt áll-e?
- Mit jelent az, hogy végrehajtási záradék?