Hogy lesz jó illat otthon? (beszélgetés)
Nem vagyok teljesen biztos benne, de ha nem épp a függönyt akarnám megszüntetni, akkor lehet, hogy használnék rajta textil-szagtalanítót vagy illatosítót. Többféle is kapható a drogériákban.
Kárpitozott bútorom kevés van.
Miért pont az ablakpárkányra?
(Feltéve, hogy valaki eleve szereti a levendulát.)
Én is most fogok rendelni egy illat üvegcsét, amiből hurkapálcák lógnak ki. Nagyon megtetszett az ötlet és szerintem dekoratív is, meg is szaglásztam néhányat a ruhaboltos-otthon üzletekben, de nem volt az igazi...
Mindnek ilyen műillata volt - a narancsnak például ilyen limonádé szaga volt, csak rágondolok és már ragadok!
Most barátnőmmel rendelünk egyet-egyet netről. Ő ajánlotta nekem. Még egy kiállítóteremben látta meg anno és nagyon megtetszett neki és meg is találta. Plusz azt mondta, hogy ha nekem nem tetszik, akkor elfogadja szülinapi ajándéknak :D Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz!
Köszönöm a válaszokat! Sajnos a szellőztetés nem segít, mivel a városközepén, utcafrontra néznek az ablakok...
Az illatosítókon gondolkodom én is.
Kérdés milyen házban laktok.
Az öreg házak, falak, vakolat, padló és úgy általában minden ami régi az idők során átitatódik a sok év mindenféle szagával. Ezek étel, dohány, izzadtság stb. Mind ott vannak. Lehet takarítani becsületesen, de ha erről van szó, akkor több kell.
Lakás felújítás, amiben benne van minden + bútor csere.
Édesanyám halála után áthoztunk egy szép kb 30 éves szekrényt, ami otthon fel sem tűnt, hogy szaga van.
Nálunk viszont más környezetben ontotta a bűzt.
Nagyon meglepett, de rájöttem, hogy a régi ruhák avas szaga volt. Jól kimostam a szekrényt, sokáig szárítottam, szellőztettem így ismét használható lett.
Új lakásban is sokat ront a helyzeten a most divatos amerikai konyha. A kárpitok átveszik az ételszagot. Ugyanígy a dohányzás, izzadás stb...
Vannak olyan elektromos/elemes légfrissítők, ahol be lehet állítani az időt, hogy hány hány percenként fújjanak "illatot" a levegőbe. Pl. air wick légfrissítő készülék.
Nálunk pl. ezek beváltak.
Rendszeresen takarítok, természetes alapanyagú tisztítószerekkel, használok parfümözött változatot is, a kukát is rendszeresen leviszem.
Nem terjeng különösebb szag a lakásban, nincs penész, nincs csatorna szag sem. De amikor hazaérek valahogy olyan állott szag van. Annyira jó lenne, ha például a fürdés után érezhető finom tusfürdő illat kitartana... Van erre valami megoldás? Ti ezt hogy oldjátok meg?
További ajánlott fórumok:
- Lesz valaha saját otthonom? Kilátástalannak látom a helyzetem. :-(
- Mivel illatosítod az otthonod?
- Hogy lesz ebből otthon?
- Hogy lehet otthon leszedni a fogkövet?
- 2018 Utolsó Napja - Szilveszter, akik egyedül lesznek otthon
- Tudna valaki ötletet adni ahhoz, hogy hogyan kell a műszempillát otthon, házilag felrakni, lehetőleg úgy, hogy fenn is maradjon?