Hogy lehet házilag kefirt készíteni? (tudásbázis)
Tavasztól jutok a házitejhez.
Nem hajtott meg egyszer se, mindig felforralom.
Most akarom kipróbálni belőle a kefírt. Sajna nincs a közelembe kefírgomba, így a bolti dobozos kaukázusival olytom be. És ebből teszek félre a következőhöz...
Szerintem legjobban jártok, ha megpróbáltok beszerezni házitejet.
Nem kap az ember tőle hasmenést, ha felforralja, mielőtt megissza.
Ha kefírt akarsz csinálni, nem kell mást tenni, mint kiönteni úgy ahogy van egy tálba, és várni, hogy "megaludjon" A tetejét folyamatosan lehet leszedni, ez az aludttej vagy kefír. Ha pedig túrót szeretnél csinálni, pár napig hozzá sem nyúlsz. Ezt az állott tejet "kimelegíted", ami annyit tesz, hogy felmelegíted addig, míg túrós állaga nem lesz. Ekkor szűrőbe teszed, hogy a savó kicsöpögjön belőle, és kész a házi túró is. Némelyik boltinak pont ilyen íze van, mint ennek. Viszont százszor többet ér.
számít az hogy milyen fajta kefírt teszek a tejbe?
Activia, kaukázusi, vagy sima akármilyen kefirből is jó egy kanállal?
Nekem kefírgombám van, azzal készítem,jól bevált. Fogyókúrára is jó, a kenyérsütéshez is használom.
Bakonytejjel készítem. www.kefir.lap.hu
Nekem is van kefírgombám. Kicsit hígabb lesz a kefír, mint a bolti, de nagyon finom. 2,8 vagy nagyobb zsírtartalmú tejjel érdemes próbálkozni.
Én is szívesen adok belőle. (sajnos csak személyesen, mert postázni ezt nem lehet)
Szia!
Én kaptam a barátnőmtől kefírgombát és azt kell tejbe belerakni. Mindennap azonos időben leszűrni, a gombát kimosni és újra felönteni 3 dl tejjel.17 naponként ketté lehet szedni a gombát, mert annyira meghízik és a felesleget oda lehet ajándékozni valakinek.Nagyon fincsi kefír lesz belőle.Szívesen átadnám valakinek a felesleget!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Hogyan lehet házilag bio szappant, mosóport készíteni?
- Hogyan lehet házilag marcipánt készíteni?
- Hogyan lehet házilag csokoládét készíteni?
- Hogy lehet házilag túrót készíteni?