Hogy készül a palacsinta? (tudásbázis)
Botmixerrel vagy turmixgéppel kell kikeverni és az nem fárasztó.
Így csomós sem lesz.
Ahogy én készítem:
3tojást kikeversz cukorral raksz bele félcsomag sütőport, elkevered. Felöntöd fél liter tejjel, kikevered, aztán apránként annyi lisztet h már alig birod keverni, annyira sűrű. Mikor már beton kemény akkor apránként adsz hozzá vizet, annyit h felhíguljon, mint egy palacsintatészta.
Nem mondom munkás meló a kikeverése, de megéri. Én kézi habverővel szoktam, nem gépivel. Jó étvágyat! :-))
:)
Talán Gyulának jól jön a recipe:)
Ha fini kis mini palacsintát szeretnél,akkor a hozzávalókból sűrűbb tésztát keversz,és hozzá adsz kevés(kb.1 kiskanál)sütőport..
mikor jó kis sűrű masszává kevered,akkor olaj nélkül lehetőleg teflonos serpenyőbe,vagy palacsintasütőbe kanálnyi halmokat teszel,és lehetőleg gyorsan megsütöd...
ha nem teflonos,akkor kis olajjal kend át a palacsintasütőt..
mézzel nagyon finom..:)
Egyszerűsített változata szerint készítünk egy kicsivel sűrűbb palacsinta tésztát.
Elkezdjük sütni az egyik oldalát, amikor már megszilárdult egy kanál vagy fakanál segítségével apró darabokra tépjük és jól átforgatjuk, amikor megsült tányérra borítjuk. Jöhet a következő adag és így tovább. A kis galuskákat ízesíthetjük lekvárral, fahéjal, vagy amivel jól esik.
Van ennek macerásabb változata is, de azt még nem sütöttem.
liszt, tojás, tej, csipet só, csipet cukor, kevés olaj esetleg szóda víz.
Az egszet csomómentesre keverni, kicsit állni hagyni és palacsinta sütőben kisütni.
Ha leragadna, de dobd a kukába, még császármorzsának kitűnő.
További ajánlott fórumok:
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?
- Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen?
- Nem mertem beírni egy palacsintás poszt alá, hogy nekem az...
- Ti hogyan készítitek a palacsintát?
- Hogy készül a hortobágyi húsos palacsinta?