Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell szép tükörtojást készíteni, hogy ne vastagodjon meg a fehérje része és az alja se égjen le pikk-pakk? fórum

Hogy kell szép tükörtojást készíteni, hogy ne vastagodjon meg a fehérje része és az alja se égjen le pikk-pakk? (tudásbázis)


20. Lia_ (válaszként erre: 12. - Sötét_hercegnő)
2014. jún. 13. 22:46

De jó, hogy ezt írtad!:)

Mi is megsütjük mindkét oldalát, mert apukám nem enné meg folyósan. Én is így szeretem, de a családon kívül mindenki lehurogott, hogy nem így kell csinálni.

Végre valaki, aki süti így is.:)

2014. jún. 7. 23:47
Kis lángon, fedő alatt.
2014. márc. 30. 01:27
forro olajban used bele a tojasokat.
2014. márc. 29. 10:48
Semmi extra, csak lassú tűzön, mikor már a fehérje 95%-os akkor le kell zárni alatta a lángot. Mire tálalsz, kész is, így mindig szép folyós lesz, pici sóval szórd meg a sárgáját.
16. pzm3 (válaszként erre: 1. - 3e5b3adf5a)
2013. máj. 12. 09:05
Én láttam eg főzős műsorban,hogy miután beleütöd a tojást a serpenyőbe,a sárgájára kell egy kis hideg vizet fröcskölni,és akkor egyenletesen sül meg a fehérje és a sárgája.
2013. máj. 12. 08:20

Amióta az új kerámia serpenyőben sütöm, tök egyszerű a dolog.Nem ég le a fehérje, amire megsül és nem nyálkás.

Ne gondoljatok drága serpenyőre, 1800.-Ft-ért vette a párom akciósan.Kicsi, de pont jó ilyesmire.

14. szemmelver (válaszként erre: 7. - D606bc0fd7)
2011. jan. 17. 20:31
nekem is bejött:)
13. 190124133c (válaszként erre: 2. - 'szti)
2011. jan. 17. 16:38
Miért nem sózod meg? Én mindig kis lángon sütöm,a sárgáját megsózom.:-)
12. Sötét_hercegnő (válaszként erre: 11. - 1110e6ad2f)
2011. jan. 17. 14:37
Hú, ez jól hangzik :) én néha megszoktam sütni mind a két felét, úgy is finom lesz :)
11. 1110e6ad2f (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2011. jan. 14. 19:15
"kényszer szakácsként" idehaza ez a módszer vált be nálunk is. Én is és a gyerkőcök is így szeretik. Néha pár vékony füstölt szalonna csíkot vagy sonkát teszek alá. Ha kész akkor kis bors, pirospaprika a tetejére, nagyon fincsi...
10. globus (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2011. jan. 14. 18:47
Mi is így csináljuk. Fedő alatt szépen megsül a teteje is, anélkül nyálkás, kissé nyers marad a fehérje egy része. Vigyázni kell a túlsütésre, de nem ördöngösség.
2011. jan. 14. 18:34
Majdnem forró olajra ráütni a tojásokat, megsózni a sárgáját és utána letakarni fedővel. Így sütni 1-2 percig, utána pedig elzárni. A fehérje megszilárdul, de a sárgájáa nem teljesen. Mi legalábbis így szeretjük.
8. Dóra. (válaszként erre: 7. - D606bc0fd7)
2009. máj. 22. 10:53
Szerintem is...szép a teteje is...és akár lágyra is lehet hagyni a közepét..persze ha szeretik így.
7. d606bc0fd7 (válaszként erre: 4. - Dóra.)
2009. máj. 22. 10:52
én is ezt a kanalazós módszert alkalmazom :D tökéletes a végeredmény
2009. máj. 22. 10:50
Szia! Lassan süsd, lehet alá rakni alátétet is, úgy ahogy a többiek is írták és szerintem még plussz fedd is le, így nem lesz nyers a sárgája sem, mert jobban átpárolódik!
2009. máj. 22. 10:49
nekem mindig kis lángon és lassan sütve lesz szép
2009. máj. 22. 10:48
A forró olajba ha beleütötted utánna pár evőkanál forró olajat kanalazz rá. Tuti szép lesz..és miután kész utánna sózd v rakj rá delikátot. Fini lesz és szép is :)
2009. máj. 22. 10:45
Kicsi lángon, alátéttel, só nélkül süsd :)
2009. máj. 22. 10:42
jól forrósítsd fel a serpenyőben az olajat és azonnal vedd minimumra, amikor beleütötted a tojást, és ne sózd meg
2009. máj. 22. 10:40
Hogy kell szép tükörtojást készíteni, hogy ne vasatgodjon meg a fehérje része és az alja se égjen le pikk-pakk?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook