Hogy is van ez a közoktatási törvény? (tudásbázis)
A neve Köznevelési törvény. Átveszik az iskolákat - állítólag már szeptembertől. Ez a terv. Nyilván mindenütt megnézik az órabankot, lesznek utazó pedagógusok, mert ésszerűsítenek.
Az osztálylétszámokat is szigorúan veszik!!! 14 fővel lehet osztályt indítani. Kivétel a nemzetiségi iskola, ott 8 fővel.
Azt kivették a tv-ből, hogy felső tagozat csak ott lehet, ahol 5.-től 8.-ig 2-2 osztály van. Ha ez benne maradt volna, minden falusi iskola csak alsó tagozattal működött volna.
Hát nem tudunk mi sem semmi jót...
sok-sok változás...
és ki tudja még mi vár ránk!
Munkahely teremtés helyett álláshely csökkentés lesz!
Inkább az osztálylétszámokat kéne csökkenteni, és növelni a pedagogusok számát, minőségi oktatást kialakítani és nem mennyiségit...
Nekem ép ma mesélték, hogy többszöri olvasatra sem értelmezhetők pontosan egyes részei,
de sajnos senkinek sem lesz könnyebb, inkább csak nehezebb...
És itt a pedagógusokon kívül a gyerekekre is gondolok, és a családokra!
Ez benne van a törvényben???
Tanár vagyok, de bevallom, feladtam az olvasását, annyira kacifántosan fogalmazták meg!
Van az a trv, hogy 40 gyereknek kell lennie évfolyamonként, különben bezárják azt az iskolát.
Mi van akkor, ha pl egy 8osztályos iskolában 1 illetve 2 évfolyam esetén van kevesebb mint 40 diák? A többi meg afelett?
További ajánlott fórumok:
- A vonzás törvénye - Hogyan alkalmazzuk tökéletesen?
- Közjegyző törvényre hivatkozva kérheti-e, hogy a kiskorú gyermek ne tartózkodjon az irodájában?
- Ahogy fent úgy lent: mikor az ősi törvény visszacsap
- Létezik olyan törvény, ami lehetőséget ad egy középiskola vezetésének arra, hogy kötelezővé tegye a szigorúan egyforma fazonú matrózblúzt?
- Mit lehet tenni ha valakit nem vesznek fel semmilyen közoktatási intézménybe (tehát se szakközépbe, se gimibe)?
- Debrecenben az "Abigél" közös igazgatású közoktatási intézmény, alapítványi iskola? Kell alapítványi díjat fizetnem hogy oda járhassak?