Hogy biztosítsak vizet törpehörcsögnek terráriumban? (beszélgetés)
én úgy szoktam, hogy vettem neki itatót.
nagyon cuki, amikor rátalpal, és issza :-)
Látom, hogy későn csatlakoztál a fórumhoz, szeretném megvédeni magunkat, a többiek nevében is. Nyilvánvalóan nem azért nem adtunk vizet, mert szadisták vagyunk, akárhány helyen vásároltam ilyen kis apróságot, minden kereskedésben azt mondták, hogy NEM kell vizet adni nekik, mert felfújódnak. Nem én találtam ki, hogy elegendő a zöldség, gyümi. Az ember azt gondolná, hogy az ilyen helyen dolgozó emberkék értenek is a dolgokhoz, de sajnos azt kell tapasztalnom, hogy ők is csak eladók, nem szakemberek.
A tálkára visszatérve, elhangzott, hogy azt kiborítják, és elhurcolják...
Igaz régi beszélgetés, de hozzászólok :)
Mint volt rágcsálótartó, és volt törpehöri tenyésztő mondom, hogy igenis kell a víz az összes rágcsálónak!
Szerintem senki nem örülne, ha csak gyümölcsökből és zöldségekből kellene kinyernie a vizet.
Ajánlom az üvegre tapaszthatós szopókás itatót, vagy felakaszthatós itatót, viszont a kis tálka is megteszi, de azt naponta többször kell cserélni...
Az enyémek mindig nagyon szomjasak voltak, pedig rengeteg zöldséget kaptak.
Próbáld meg egy vastagabb dróttal odarögzíteni. Pl. meghajlítod a drótot, hogy a terrárium szélére lehessen akasztani.
Sok sikert! :)))
Több törpehörim is volt és mindegyiknek kellett a víz. Nem nyiffantak ki, sőt, elég sokáig (majdnem 4 évig) éltek. Nálunk bevált a kis tálka, de azt nem mondom, hogy néha nem borogattak ők is. Olyasmi itató, mint a madaraknál?
Egyébként az elején én sem értettem, minek nekik a víz, de mindig nagyon szomjasak voltak, úgyhogy tényleg kellett.
jaaaj,kis drágák...gondolkodom és is az újrakezdésben...:)
a túró nagyon jó választás nekik... de csak mértékkel...
az enyém a margarint szerette nyalogatni,de megette a májkrémet is..mindent módjával és mértékkel...
már sajna elpusztúltak,valami fertőzést kaptak...:(
Én tejfölt szoktam neki adni.
Olyan aranyosan tudta enni :D
Pontosan ebben sem vagyok biztos, alapból nincs is bent neki víz (már az alapprobléma miatt is), de sok fórumon, cikkben olvastam a neten, hogy ez egy tévhit, hogy nem kell nekik víz. És hogy az igazságos, hogy legyen bent, akár iszik, akár nem.
Amúgy minden nap, sokszor napi kétszer kap lédús zöldséget, gyümölcsöt.
Sziasztok!
Dzsungáriai törpehörcsögöm van, egyeduralkodóként szép, nagy terráriumot birtokol. A kérdésem az lenne, hogy milyen itató típusokat ismertek, amit fel lehet szerelni terráriumra és nem kerül nagyon sokba? Próbálkoztam kis tálkával, kupakkal, de 1 perc alatt kiborítja és elhurcolássza az edényeket. :)
Köszi a segítséget mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Ékszerteknőst szeretne a kislányom. Terráriummal, stb. együtt kb mennyibe kerül?
- Kaptunk egy törpehörcsögöt. Tarthatom a gyerek szobájában?
- Hová ajánlatos tenni a házban pl. az aranyhörcsögöket terráriumban?
- Hogyan biztosítsam be magam nyugdíjas éveimre?
- Mekkora hely kell egy törpehörcsögnek?
- Egy 100x40x50 (mag) cm-es terráriumba milyen fűtőkábelt vegyek, illetve arra hány centi homokot szórjak?