Ékszerteknőst szeretne a kislányom. Terráriummal, stb. együtt kb mennyibe kerül? (tudásbázis)
Sziasztok!
17 éve van egy ékszerteknősöm.
Most vettem neki egy hatalmas 200 literes akváriumot, amibe be van építve a szárazföld is. Szeretnék egy szűrőt venni neki, de eddig soha sem volt, mert a kicsi akváriumokat inkább hetente takarítottam. Milyen szűrőt érdemes vennem? Sajnos egyáltalán nem értek hozzá. .
E-mail címem: szabozsuzska@freemail. hu
Várom segítő válaszokat.
Üdv.
Zsuzska
Sziasztok!
Szívesen örökbefogadnánk kisebb ékszerteknőst.(Székesfehérvár)
Amikor nekem volt két vörösfülű teknősöm, akkor a nagyobbik az egy idő után elkezdte kajálni a kisebbet. Hiányzott a páncéljából egy nagyobb darab, meg néha láttam, hogy oda-odakap és próbál falatozni belőle. :-S
Hogy mi lett velük végül, sajnos nem tudom, mert el kellett ajándékozni őket. :-(
A vörösfülű ékszerteknős tényleg védett, és elvileg már nem lehet őket árusítani. Ha valaki valahol ilyet tapasztal, akkor az nem legaláis.
Sárgafülűt lehet venni már csak legálisan, nem..?
A mi teknőseink 5 évessek.Már igen nagyok.A vízet mi 2-3 havonta cseréljük.Vettünk külső szűrőt ami jól megszűri a vízüket.Olyanm akváriumba vannak amin a külső szűrő csöve rejtve van és a háttér cementezett meg van napozójuk ahova kitudnak mászni.Ha vízet cserélek akkor gumicsővel megszívom és akkor 2 felmosókannába folyamatossan engedem le a vízet.Addig a teknősök 1 másik lavorba vannak.
Már igen sajnálom őket de helyhiány miatt megvállnék tőlük.Akár ingyen is odaadnám a tekiket.Ismerősünk be is fogadta volna a kerti tavúkba,de megenné a halakat meg a növényeket.
Én havonta takarítom. Olyankor teljes vízcsere van és szintén teljes kavics (sóder) és (nagyobbacska) díszkő átmosás. Direkt a legerősebb szűrőt vettem még anno bele, olyat, ami levegőztető is (halaknál használják), és ez relatív szépen tartja kb 1 hónapig. Kb 2,5 órás munka a takarítás.
Ezért is döntöttem úgy, hogy megépítettem az új terráriumot, leresztővel (egy kis csap az üvegen) illetve külső (szekrénybe rejtett) szűrővel. Ezzel talán egyszerűbb, gyorsabb és ritkább (?) lehet majd a takarítás.
Pontosabban ez egy akvárium, ami terráriummá lett alakítva :-) Van benne szűrő, melegítő, még nagyon sok hely ahhoz, hogy búvárkodjanak. Az alján kavicsos és van napozó rész is, ahol általában aludni szoktak :)
Valójában bele sem merek gondolni, hogy egy háromszor ekkora akváriumban mekkora munka lehet vizet cserélni, ráadásul kéthetente :(
Vagy Te külön edényben eteted? Állítólag, akkor nem koszolódik be olyan gyoran a víz.
Szia!
Az enyéim most 1 évesek, de már rohamosan nőnek (pedig csak 2 naponta kapnak enni).
Gondoltam, hogy idővel ha kinövik a mostanit, akkor azt természetesen nagyobb akváriumra cserélem vagy nyáron megoldok valamit az udvarban.
Csak azon goldolkodok, hogy a mostaniban is 10-14 naponta teljesen kicserélem a vizet + lemosom a köveket, ami most kb fél órás munka, de ha nagyobb akvárium lesz, akkor már nem tudom ezt hogyan fogom megoldani...Te milyen sűrűn cseréled a vizet?
Persze ez utóbbiban már külső szürű lesz, ami nem látszik, leengedő csap, hogy könnyebb legyen takarítani, szemkímélő neon stb.
Szóval nem egy kutya, amire napi szinten kell sokat költeni, de pár évente igen csak ki kell nyitni a tárcát.
amúgy amíg kicsik (hogy a témaindításhoz is hozzászóljak :-), addig nem gáz az áruk. Viszont pl nálunk (most 9éves a tekim) a 4.terráriumot tapossuk :-S Az kicsit húzós. Kezdte egy 14literesben, aztán jött a 40literes, majd a 160as és most egy szekrénnyel egybeépített lesz neki. Minden terrárium csere, általában vonza az "alkatrészek' cseréjét is (neon, szürő, stb)
Szóval pár évente jó pár ezer ft beruházás...
Sziasztok!Én is szeretnék egy tekit beszerezni,de ezt csak tavasszal fogom megvalósítani,addigra melegeb lesz!
Mire figyeljek oda vásárláskor?Mi a különbség a sárga és a vörös fülü között?Csak a szin?Jól meg vannak együtt a kül.nemüek,vagy az azonosak?(pl a hörik nem szeretik egymást)!
Sajnálom, hogy félre vezettek benneteket! :(
Hány év alatt nőtt meg ekkorára?
Az enyéim egy éve lesznek nálam és ennyi idő alatt is elég sokat nőttek...
Pár hónapja csak 2-3 naponta kapnak enni. Állitólag jobb ritkábban etetni őket és akkor nem nőnek olyan gyorsan sem.
Mekkorára?
Mert az ékszerteknős bizony nagyra (40-45 cm)megnő és akár 25 évig is élhet...
Én az enyéimet még terráriumban tartom, később pedig, ha már nem lesznek ennyire érzékenyek a hideg-melegre, kerti tóban fogom nyáron, télen pedig a pincében áttelelenek.
Sajnos sokan, akik ékszerteknőst vesznek nincsenek tisztában a teknős szükségleteivel :(((
További ajánlott fórumok:
- Kiskutyát szeretnék a 3 éves kislányomnak. Melyik fajtát ajánlanátok? Kertes házban lakunk.
- A kislányom szeretne Nintendót vagy Wii játékot. Mi a különbség a kettő között? Melyiket érdemes venni és hol?
- 21 évesen, anyukaként csak érettségim van. Szeretnék tanulni, de akkor bölcsibe kell adnom a kislányom. Ti beadnátok, vagy várnátok?
- 7 hónapos csak anyatejes kislányom nem igazán fogadja el a kínált ételt. Szopi után kínálom, szeretnék sokáig szoptatni. Mit tegyek?
- Klímát szeretnék beszereltetni itthon. Van egy 4 hónapos kislányom. Mit gondoltok?
- Kislányom levágott haját szeretném eladni. Van valakinek tapasztalata?