21 évesen, anyukaként csak érettségim van. Szeretnék tanulni, de akkor bölcsibe kell adnom a kislányom. Ti beadnátok, vagy várnátok? (tudásbázis)
Nekem nagy dilemmám volt, szintén 21 éves anyukaként, de egyrészt túljelentkezés van, ahol élünk, és csak 2,5 évesen lesz helye a böliben a lányomnak, viszont közben az élet megoldotta a kérdést: tesója lesz...:) De szerintem 2 év fölött meg lehet próbálni a bölcsit, nem árthat...
Ha már nem szoptatod, akár megpróbálhatod a bölcsit is. Érdekes ( és tudom, most sok anyuka le fogja szedni a fejem) a mi korosztályunkat már ennyi idősen nagyon sokszor kényszerültek a szüleink bölcsibe adni, mégis felnőttünk valahogy. A bölcsi a 6 + korosztályé! Tehát ha te úgy érzed, hogy szükséged van erre az intézményre, mert nincs más megoldás, ne szalaszd el a lehetőségeidet, csak mert félsz a társadalom rosszallásától! Sajnos ilyen rohanó világot élünk. Én a nagyobbik fiamat 13 hósan adtam bölcsibe, a kicsit most készülök, (16 hós). Nem a gyed-re vettünk fel lakáshitelt.... ez van.
Köszönöm! Valószínűleg majd utánanézek a munkaügyiben valami képzésnek, ami hétvégén van. A szüleim sajnos messze laknak, a párom pedig nappalin jár. Viszont a hétvégét meg tudnánk oldani.
lehet 1 évest megvárhatod, aztán hajrá.
Nekem is kb. 8 hónapos volt a lányom, amikor elmenten okj-s tanfolyamra, amit a munkaügyi központ fizetett. Bár én csak szombatonként jártam, és akkor még a szüleimmel laktunk, úgyhogy nagyon-nagyon könnyen megoldottuk.
Ha olyan hétvégi iskola, akkor érdemes menni, mert nem hülyülsz bele az otthonlétbe.
Legjobb megoldás a levelező, hiszen akkor nem kell beadni a picit a bölcsibe, és még tanulni is tudsz. Én most végeztem egy sulit, igaz "csak" OKJ-s képzést, ez minden hétvégén volt. Ilyenkor apa bevállalta a gyerekeket, tanulni meg esténként tanultam, mikor már nyugi volt.
Szerintem ne add bölcsibe, még nagyon kicsi hozzá!
Az adatlapod alapját még kicsi a babus, a lányomat 22hósan, a kisfiamat 20 hósan adtam be - az utóbbi nagyon jókor volt az ő szempontjából. Szobatisztán, jókedvűen ment a gyereke közé - egyetlenegyszer sem sírt a bölcsiben.
szerintem minnel tovabb varsz keobb annal nehezebb lesz. késöbb végzed el a sulit, kesöbb kapsz munkat.
bár en nem vagyok anyuka ugyhogy sztem nem tudom ugy aterezni h mivel jarna erzelmileg is akar h bead a bölcsibe a picit.
Ha jól láttam, még csak 8 hónapos a kicsilány. Az eszem szerint küldenélek tanulni, minél hamarabb. Ám az anyai szívem szerint egy ekkora baba még ne legyen bölcsis. Várj egy évet.
Szia!
Úgy láttam 8 hónapos a kislányod! Én most még várnék a bölcsivel az biztos. Viszont, ha mondjuk jövő szeptembertől szeretnél elkezdeni egy sulit, akkor már beadhatod nyugodtan. Egy 1,5 éves gyerkőcnek még jót is tehet a közösség. :)
Ha bölcsődébe járna, és tudnál mellette tanulni, az jó lenne, mert mire óvodás lesz, (mondjuk középső vagy nagycsoportos), akkár már egy másik képzettség is van a kezedben. Minél hamarabb kezdesz el tanulni, annál hamarabb lesz papír a kezedben, és azért a gyermek mellett is tudnál lenni. Az viszont más kérdés, hogy az iskola miatt mennyit lennél távol otthonról. De bizonyára tudnál mellette tanulni. Ez részben már csak szervezés kérdése.
mi 2 év 4 hónaposan kezdtük a bölcsit, én nem bántam meg...de mindig én vittem haza legelsőnek....
Én levelezőn fogom kezdeni a sulit februártól.Szombatonként kell csak bejárni,akkor a párom tud vigyázni rá.
Én a helyedben beadnám bölcsibe, hogy minél hamarabb szakmát tudjál tanulni. Felesleges halogatni. Egy ekkora gyerkőcnek jót tesz a közösség. Tapasztalat.
Attól függ mekkora a pici..? én másfél év alatt nem adnám be semmi pénzért..de ezt embere válogatja! tanulni esetleg levelezőn vagy esti tagozaton is lehet..nem tudom milyenek a lehetőségeid..pl nagyszülő párod..aki segítene!
Hány éves most a gyerköc? Szerintem várj még egy kicsit..
Várjak amíg ovis korú lesz?
21 évesen, anyukaként csak érettségim van. Szeretnék tanulni, de akkor bölcsibe kell adnom a kislányom. Ti beadnátok, vagy várnátok?
További ajánlott fórumok: