Hízás terhesség alatt (beszélgetős fórum)
Köszönöm! A vártnál előbb megérkezett Annácska. 3060 kg és 52 cm. Csodababa :)
ez csak itt szokas🙈🤣😂
sztem idezet nelkul is lehet kovetni, ha vki ertelmesen reflektal
Így könnyebb követni, hogy pontosan mire reflektál. Szokás, nem szokás, én is szoktam.
ez az idezek a masiktol miota szokas a hoxan 🤯
Nagyon remélem. De azért mostantól még jobban fogok figyelni arra , hogy mennyit eszem, és mit.
Én voltam ilyen balszerencsés, hogy híztam a szoptatással.
Lehet, hogy a terhesség alatt felszedett súlyod most is le fog menni a szoptatás alatt.
Szerintem se igaz sajnos, akkor nem aggódnék..
Egyébként első terhessegemnél +15 kg volt, és szoptatás alatt lement. Csak most jóval nagyobb súllyal indultam neki a terhességnek
"minel koverebb vagy, annal kevesebbet fogsz hizni, ez teny" - ez így nem igaz. (Pl. gyerekkori barátnőm 45 kg volt terhesség előtt, 50 kg szüléskor - ebből majdnem 3 kg volt a baba. Én 78-cal kezdtem, 95-tel szültem.)
Azt hiszem, ez hajlam. Főnököm mindhárom terhessége alatt 30 kg körül szedett fel, pedig folyton küzd a súlyával - mégis, mire a gyerek 2 éves, ő vékonyabb, mint terhesség előtt volt (nagyon kitartó tud lenni, ha sportról van szó). 2 hónapos terhesen 5 hónaposnak látszott - szerintem egyszerűen túlevett.
Nekem mindkétszer lement, alig volt rajtam plusz mikor hazajöttem a kórházból. (11 és 14kg)
Én szoptatás alatt híztam vissza egy részét, mert hatalmas étvágyam lett.
Én 49 kilóval indultam neki és 71-el szültem. Nem ettem tudatosan, mert csak az édeset kívántam, de a cukrom rendben volt. Cserébe viszont rengeteget sétáltam. A gyerkőc 3510 grammos volt és kb 4 hónap múlva visszamentem az eredeti súlyomhoz. De én mindig is kistermetü voltam és anyum is. Sok naplót olvasni itt, akik erősebb testalkattal indultak a terhességnek és nem tudják lefogyni a felszedett kilókat.
Háát nem tudom, lehetséges a vitamin miatt igen.
Én ilyen téren nem anyumra ütöttem végülis, a nővérem már annál inkább. Nekik nem ment le a plusz...
Könnyű szülést kívánok a lányodnak! 🤗
Igen és van aki hízik alatta
Ez nem nyugtatás, hanem saját tapasztalat. Rám is felszaladt 20 kiló, ami a szoptatással hamar el is tűnt. Persze úgy is lehet, mint Rubint Réka, aki fogyott terhesség alatt.
Még a genetika se biztos. Én 10 kg szedtem össze egész terhességem alatt, a lányom most tart a 17. kilónál és kedden szül. Pedig tornázott, én nem. Tudatosan táplálkozott, én nem. Igaz szed terhesvitamint, lehet az a ludas. Abban az időben mikor én terhes voltam nem voltak ilyen-olyan magzatvédő vitaminok. Úgy hogy a genetikára se lehet fogni mindent.
hat sztem nem szabad nyugtatni ezzel masokat, h majd szules utan lemegy. nem, nem megy le mind! max ha vki nagyon szerencses es piszok keveset hizik! mozogni kell terhesseg alatt is es odafigyelni a kajara
igen, ilyenkor az emberek mas potcselekvest keresnek
de legalabb letetted!
Nem tudom, egyik gyerekkel 20-at szedtem fel. Az első 7 kg 6 hét alatt felszaladt. Mint egy bálna, olyan voltam. Szülés után pár hónappal minden + eltűnt.
Hát lehet, csak nem tűnik fel, hogy mióta letettem a cigit,többet eszek.. megpróbálom egy kicsit visszafogni magam. Így is örülök, hogy le tudtam tenni.
igen, mivel helyette sokkal tobbet eszel🙈🙈
a hizas a tobb kaloriabeviteltol van, nem a cigi elhagyasatol es nem is a vitaminoktol, a terhesseg kivetelt kepez, van egy termeszetes hizas, barmit csinalsz. De azt tudjuk korlatozni h mennyi ne jojjon rank pluszban
Szia, ez teljesen egyén függő, genetika, hogy ki mennyit hízik. Én az első hónapban szintén 5kg-t híztam, már akkor szólt a védőnő, hogy ez sok, ez így nem lesz jó...
Hát nem tudtam mit tenni, ha éhes voltam ettem, persze tudatosan! Vannak baba-mama csoportok fb-n, sok jó tanácsot olvashatsz ott ezzel kapcsolatban! 🤗
Egyébként szerintem simán le fog menni nálad is a plusz, nekem szülés után kb negyedik hónapban le ment az összes.. Kb 5kg felesleg van rajtam, de én összesen 20kg-t szedtem fel(vízzel együtt).
Az nem lehet, hogy a pozi teszt előtt kb 2 héttel raktam le a cigit?
Igen, minden rendben a vérkép-vizelettel. Pajzsmirigyem is ok
Bocsi,most láttam,hogy igen.
Igen ezek lehetnek hibásak. Cukrod rendben van?
Jutavit. Háziorvosom is mondta, hogy ne szedjem tovább, mert nagyon meg fogok hízni.
Ja és első gyerekkel 5kg,másodikkal 7kg harmadikkal 9,5kg-ot híztam ebből a pici lett 3650g.
Szia! Vitamint szedsz? Az sem mindegy,én nem szedtem egyiknél sem (jódozottak voltak csak,jód érzékeny vagyok),helyette minden nap egy kiskanál virágmézet ettem a 8.hónapig akkor azt mondta az orvos ne egyem tovább. Minden vitamin megvan benne!
minel koverebb vagy, annal kevesebbet fogsz hizni, ez teny
de azt nagyom furcsallom h mar ennyit hiztal a 13. hetig, ilyenkor meg minimalis a hizas, tenyleg minimalis. Ez nem a terhesseggel van osszefuggesben.
nezz utana mennyivel no trimeszterenkent a kcal szukseglet (tenyleg minimalisan) es jarj terhestornara. Nem mindegy, h 25 kgot vagy csak 12-t hizol. Ne egyel sokat es mozogj, ezzel sokat tehetsz az egeszsegetekert
Sziasztok! Szeretnék tippeket, hogy ne hízzak sokat terhesség alatt. Amúgy se vagyok vékony, de most 13 hetes vagyok, és 5kg-ot híztam, pedig nem zabálok, minden értékem tökéletes. Olyan irigy vagyok a vékony anyukákra, akik már többször is voltak terhesek, és meg sem látszik rajtuk...
További ajánlott fórumok: