Hitellel terhelt lakás eladása (beszélgetés)
igen, érdemes tárgyalnmi és egyéni elbírálást kérni
simán megoldható, vcan ismerősöm, aki kifejezetten jól jött ki egy hitelből
Tavaly előtt mi is vettünk egyet. Valóban úgy van, ahogy Joker és a többiek mondják, az eladó egyezkedett a bankkal, hogy mennyiért engedi ki a hitelből a lakást. Jóval, de jóval piaci ár alatt volt. De nyilván ezek tényleg mind nem fizetett hitelek voltak, nem tudom a te estedben mit ajánlanának.
Úgyhogy ne hagyd magad, egyezkedj.
Jól látod, jelen helyzetben az a "veszted", hogy jó adós vagy ;)
Még a lezárt hitelügylet is megtámadható 5 éven belül. Én biztosan támadnám.
És őt bíznám meg: [link]
Nincs vesztett pere ;)
Rokonok vettek hitellel terhelt lakást, a lakás piaci értéke alacsonyabb volt, mint a hitelre visszafizetendő összeg. Ott a lakás tulaja megegyezett a bankkal (OTP), hogy mennyiért engedik ki a lakást a hitelből és felejtik el egymást örökre. Elengedett a bank kb 2 millió Ft-ot. Szóval szerintem érdemes egyezkedni.
Személyes tanács, hogy ha az első fiókban elutasítóak, akkor érdemes másikban is próbálkozni!!!
Köszi a választ. Az a baj, hogy nekem nem dőlt be, tudom fizetni, sőt viszonylag jó a fizetésem, de másik városban telepedtem le és nincs szükségem a lakásra.
Tavaly is idén is nagy adag cafeteria támogatást tolok a hitelbe. Lehet hogy ez hiba és nem kellene inkább fizetni, hogy könnyebb helyzetben legyek az elengedés tekintetében?
Logikus, mondjuk, hogy jól fizető ügyfélhez ragaszkodni fognak...
Sziasztok
2008-ban vásároltunk egy lakást, amikor egyetemista voltam: nagyon okosan, (azóta már forintosított deviza)hitelből, amitől most szabadulnék.
3 db hitel szerződést kötöttek a szüleim:
Hitel1: 6M Ft
Hitel2: 2M Ft
Hitel3: 1,3M Ft
Az eddig befizetett összegek:
H1: 5,7M Ft
H2: 1,3M Ft
H3: 940e Ft
Nyilván azóta nőtt a tőke is a deviza elszállás / forintosítás miatt, a 3 hitel esetében ez összesen kb 12.7M Ft jelenleg, úgy hogy összesen befizettünk kb. 8M Ft-ot.
Mondhatom-e a banknak, hogy eladom a lakást és a vételárat nekik adom, aztán felejtsük el egymást. A lakás kb 9-10M Ft-ot ér. Ez ugyan kevesebb, mint az aktuális tőketartozás, de ezzel a 9-10M Ft-tal ott tartanék, hogy a 9,3M felvett hitelre visszafizetek 17M-t (9m lakására + eddig befizetett 8millió)?
A bank már így is pozitívban van az üzletben, viszont ha végig fizetjük a törlesztőket, akkor összesen kb 24-25M Ft lesz amit visszafizetünk összesen 25 év alatt. Szép kis summa mi? :)
Utólag könnyen okos az ember, most szeretném megúszni, hogy a hátralévő tizenakárhányévben ne kelljen további súlyos milliókat befizetni. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem az említett lakásban élek, és igazából csak a gond van vele.
Szóval szerintetek érdemes-e tárgyalni a bankkal erről? Milyen lehetőségek vannak? Érdemes e ügyvédet fogadni? Minden féle tapasztalatot szívesen fogadok. Köszönöm előre is!
További ajánlott fórumok:
- Lakáseladás-jelzáloghitellel terhelt ingatlan
- Ha hitellel terhelt házat szeretnék eladni, hogyan megy végbe egy ilyen üzlet?
- Hogyan lehet lakáshitellel terhelt lakást eladni?
- Hitellel terhelt ház eladása
- Jelzáloghitellel terhelt ingatlan vásárlása időigényesebb?
- Lakáshitellel terhelt lakást venni rizikós?