Hirtelen miért lett ilyen? (beszélgetés)
Semmi baj nem lett volna, ha valamin összekapunk. De minden rendben zajlott látszólag köztünk. Megvettük az ebédnek valót, már terveztem milyen jót fogok kajálni, mikor mondta nekem ezeket a szavakat.
Te mit tennél, ha a férjed, barátod, vőlegényed így viselkedne?
A vita kedvéért tegyük fel, nem vagy troll, csak nagyon egyszerű.
Mégis mi a sértő abban, hogy "hagyj ma"? Főleg ha csak úgy, minden egyéb sértő kontextus nélkül hangzott el. Vagy a hanghordozásban és a testbeszédben rejtőzött még egy b.meg is?
Duzzogni és elviharzani pedig nem nevezhető érett problémakezelésnek. Sőt, semmilyen problémakezelésnek nem nevezhető. Pedig amennyiben felnőtt kapcsolatot kívánsz tartani egy felnőtt nővel, úgy szükséged lesz legalább egy minimális mennyiségűre.
Aha! Erről lemaradtam!
De ezek szerint nem biztos, hogy szellemileg visszamaradt. Meglehet, hogy beszélni tanult magyarul, de írni csak a kimondott szavakat írja, és az alapokról (szótő, ragozás stb.) fogalma sincs. Lehet akár egy kínai, vagy ... migráncs??? :))
Először arra gondoltam, jó poén volt ez a fórum indítás, mert valóban mást jelent(het) kimondva, és mást ha másként írom le:
- hagyj ma! = hagyd ma békén!
- hagyma! = a zöldséges pultnál a (vörös)hagyma!
Mint Andinál
- Maki mentetek...
- Ma kimentetek...
Rágódhatsz még rajta egy kicsit, ha nincs jobb dolgod így vasárnap délután. :))
Mi ez a Maki? Vagy Mikit szerettél volna írni, csak a telefonod elírta?
De nem Miklósnak hívnak, úgyhogy ezt sem érteném.
Azt mondta, hogy hagyma.
(vasárnapi matiné)
A barátnőmmel elmentünk vásárolni. A rossz idő miatt egy kicsit mindketten feszültebbek voltunk, mert már a második napja nem tudtunk kimozdulni a lakásból.
A boltban semmi vita nem volt köztünk. Vásároltunk húst, ásványvizet, majd mikor a zöldséges pulthoz értük, minden előzmény nélkül megjegyezte, hogy hagyj ma!
A boltban nem akartam kérdőre vonni, miért mondta ezt nekem. Hazamentünk, majd én beültem az autóba és elmentem otthonról. Már kétszer hívott a barátnőm, de nem vettem fel. Hiszen ő akarta, hagyjam. Nem szeretem, ha minden ok nélkül így beszélnek velem.
További ajánlott fórumok:
- Milyen hatással van a szervezetedre ez a hirtelen jött hideg esős őszies idő?
- Hirtelen hízás, miért?
- Mi történhetett a számítógépemmel, ha hirtelen minden nagy lett rajta? Félrenyomtam valamit?
- Hirtelen sok almánk lett. Van valakinek tapasztalata arról, hogy reszelve és fagyasztva el lehet-e tenni télire almáspitéhez? Kösz.
- Férjem hirtelen lett cukorbeteg, segitsen aki tud tanácsokkal, esetleg étrenddel, mire figyeljek?
- Nálatok van tv-adás? Bp.! Hirtelen hangyacsata lett, nem tudom, miért? Kábel a helyén.