Férjem hirtelen lett cukorbeteg, segitsen aki tud tanácsokkal, esetleg étrenddel, mire figyeljek? (tudásbázis)
1-es vagy 2-es típusú?Mennyi ch-t fogyaszthat naponta?
Alacsony GI-s alapanyagokat vegyél.Nem ártana egy diétás mérleg sem.
Lehet kapni cukortesztet vizelethez.Tizen-forint darabja,50 vagy 100db-os kiszerelésben szokott lenni.Csak bele kell mártani,vagy ráfolyatni.A vége elszineződik,minél sötétebb,annál rosszabb.
Tavalyig mindenhol kaptam,most a neten kerestem.Elküldik postán,de nekem egy ismerősöm vett Szekszárdon.
Neki 10-15 volt,most 6 körüli.
Ma pl.cukkini krémlevest csináltam,egy nem nagy krumplit is belefőztem.Csak ételíz,só,bors volt benne.A botmixer finomat varázsolt belőle.
sajnos mindenki hirtelen lesz cukorbeteg, de nem biztos, hogy az is marad, vagyis a Te férjed még nem az, csak figyelni kell a diétára, étkezésre.
Sok zöldséget egyen, gyümölcsöt nem mindent, de pár szemet lehet még a szőlőből is, hiszen több benne a jó dolog, mint amiért megvonod.
Az én párom is nem régiben lett diabeteses, de most éppen azon vagyunk, hogy a gyógyszerét elhagyjuk, mert nagyon levitte a cukrát, emiatt reszket, ideges :(
étkezés előtt a cukor felmehet 6,1 ig
étkezés után másfél órával 8,1 -ig
nem evett a férjed lefekvés előtt kicsit többet, mikor a 11-t mértétek?
csak nyugalom, ne aggódj annyira, próbáljon a férjed tornázni járni, vagy valamilyen mozgást, futást, sétát beiktatni a napjaiba, nem muszáj minden nap, de egy héten többször.
Sok húst is ehet, az nem tesz kárt, de a köretek nem mindegy hogyan készülnek.
Pld főzelék inkább magával sűrítve, amúgy franciásan.
sok-sok párolt zöldség, vagy sült zöldség, kevés joghurttal, vagy kefirrel ízesítve :)
Répacukrot egy kicsit se,semmibe mert nagyon hamar felszívódik.Szőlőcukor szintén.
Édesítőszert meg a gyümölcscukrot vegyesen ajánlom.
A legjobb a nyírfacukor,amit az ára is mutat.Kelt tésztába nem jó,mert gombaölő is.
A fehérlisztet teljeskiőrlésűre cseréljétek.Rizsből is barnát.
Nézz meg egy GI táblázatot,ha az alacsony értékűeket eszi,nem lesz gond.
A férjem 15éve cukorbeteg,és még nem kell gyógyszert szednie.Lekopogtam.
Ezt is érdemes megnézni.
Nem kell nagyon megijedni,a felnőttkori diabetesz /cukorbetegség/ kevésbé súlyos,mint a fiatalkori,de a diétát szigorúan be kell tartani!!
Szénhidrátszegény diétáról van szó.
A tápanyagtáblázatban meg lehet találni az élelmiszerek szénhidrát tartalmát.
További ajánlott fórumok:
- Terhességi cukorbetegség
- Kezdő csivava gazdi vagyok, mikre figyeljek?
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- Terhességi cukorbetegség tapasztalatok
- Válaszolnátok pár kérdésemre a cukorbetegséggel kapcsolatban?
- Van itt olyan, aki cukorbetegségből vagy más betegségből gyógyult meg a paleolit étrenddel vagy olyan, akinél nem vált be?