Hirtelen megugró magas vérnyomásra mit ajánlotok? (tudásbázis)
szinte mindig az idegeskedes a ludas/legtobb esetben legalabb is!/
Ha nem szedsz semmit,bár a kiugró 140-nél én nem szednék semmilyen pirulát,ha egyébként normális a vérnyomásod,ha orvoshoz megyek és ott mérik, nekem is 140 szokott lenni.
vmi gyogyszert idegessegre,mert az ugrassza meg hirtelen/kava kivalo erre a celra,bar hogy otthon kapni ezt azt nem tudom.
Talán fehér fagyöngy, vagy galagonya tea jó lehet rá, de érdemes lenne szakértőtől pl. a györgyteásoknál rákérdezni. Úgy emlékszem, a fehér fagyöngy éppen az ingadozó vérnyomásra való.
csak reggeliztem. azt mindig gazdagon szoktam, rozskenyérrel, salátával, kicsi sajt mert szeretem, teavaj, ilyesmi. csak azóta mentem jobbra vbalra és igaz h nem ettem. de legalább ittam. de ennyitől még nem szokott fájni a fejem, ezért gondoltam h a kávé dobta meg
szóval ezektől nem fogsz hízni:)
A hirtelen táplálékmegvonástól is fájhat a fejed, de ha nem ittál eleget, akkor is.
Ha van kedved, megnézheted a kalóriabázis.hu-t, és gugliban az alacsony glikémiás indexű ételeket. Ezek segítségével fejfájás nélkül is fogyhatsz, pláne, ha fogyasztasz elég fehérjét is:)
Ebédeltél? Ha nem, egyél teljes kiőrlésű kekszet, és egy kis fehérjét, pl. sajt. Vagy 2 alma. Ezektől nem fogysz hízni. De bármi jó, ami van nálad kaja, mert nem jó hirtelen elkezdeni éhezni.
Ilyenkor egy nagy pohár vízet kell meginni és kicsit ledőlni. De doki mindenképp!!!
Engem most itt megköveznek, de:nálam 110-120/70-80 általában. Ha nagyon fáj a fejem, megmérem. Ha 130, akkor egy fél xy veszek be. Ezt a dokim is tudja, azért ír fel egyfajta csökkentőt,hogy ilyenkor bevegyem. Mert próbáltuk már, hogy ha fáj a fejem, több gyógyszert bevettem, még injekciót is adtak, de csak ez segít.
Tehát nem magas a vérnyomásom, de bizony van, hogy így járok. Volt, hogy nem vettem be, 150-ig is képes felmenni, de akkor már lángol az arcom.Beszélj az orvosoddal, nálam ez vált be, és egyre ritkábban kell, s kb. 1 -1 1/2 havonta.
Biztosan a kávé!... de azt tudod ugye,hogy az nem helyes táplálkozás ha nem eszel?Pontosan az lenne a helyes,ha napi többször ennél keveset...A kávét meg hagyd el,lehet anélkül élni....lásd én!
24 éves vagyok. van némi tulsúlyom, az ellen mostanában kezdtem el tenni mozgással, helyes(ebb) táplálkozással. szerintem a kávé ütött be mert előtte csak vizet ittam meg utána is, és ekveset ettem reggel
frontérzékeny az nem vagyok, de igaz, bármitől lehet. csak erre tippelek mert múltkor ez volt. inni ittam ma rendesen, csak enni keveset ettem
El kellene menned orvoshoz, ha fáj a fejed, majd a doki kideríti.
Ezek szerint volt már magas a vérnyomásod,akkor viszont el kéne hagyni a kévét,no meg enni is kéne nem csak kávézni!Ha nem vigyázol belépsz a magas vérnyomásosok táborába!Hány éves vagy?
Akkor sem biztos, hogy azért fáj a fejed, mert magas a vérnyomásod. Sokszor érzem én is, és amikor megmérem, nem magas. Mástól is fájhat a fejed, mint pl. front.
mert nem szokott leesni. meg akkor nem fáj a fejem és akkor tuti lefehéredek. mindenesetre szerintem most magas.
Ha nem mérted, akkor honnan tudod, hogy magas? Éppen lehet alacsony is.
dolgozom és nem tudom megmérni.. nekem a szabályos 120/80-as szokott lenni, és ha már felmegy 140/98-ra akkor már rendesen fáj a fejem. nem tudom most mi tartozik a magas tartományba, csak azt tudom hogy fáj a fejem és nem jó állapot
Meg is mérted? Vagy csak úgy gondolod,hogy:magas...?
Ma kb 2kor kávéztam utoljára, és nem ettem azóta se, csak vizet ittam, már vagy egy litert.
Hirtelen megugrott a vérnyomásom, a fejemben érzem leginkább. nem vagyok rosszul, csak nem akarom hogy ez az állapot így maradjon.
Valaki tud erre ajánlani valamit? amúgy semmi gond a vérnyomásommal, teljesen normális mindig, ezért sem tudom mmit tegyek ha esetleg az én hibámból fakadóan egyszer-egyszer megugrik.
További ajánlott fórumok: