Himalájai só étkezési, fürdősó stb. (beszélgetés)
A Himalája só lehet rózsaszín és fehér is. Van étkezési só és van durvább fürdősó is.
Az étkezési só - a rózsaszín is - sokkal olcsóbb, mint 2eFt, és igen, sokáig elég, mert kevesebb kell belőle, mint a bolti sónak csúfolt termékből. Egy kis leírás:
A kristálysó abban különbözik a konyhasótól, hogy a nátrium-kloridon kívül még további 82 elemet tartalmaz - magyarul, a konyhasó mindössze nátrium-kloridra redukált állapotában kerül fogyasztásra. Kutatási adatok bizonyítják, hogy a világ sótermelésének 93%-át ipari célokra használják: például mosószer, műanyag és PVC gyártására, amelyhez NaCl-ra van szükség, de szinte nincs olyan késztermék sem, amely ne tartalmazna NaCl-ot mint tartósító szert.
Szóval nem luxus, az ára is barátibb, mint gondolod, attól függ, hol veszed.
Van 1,5 kg-os kiszerelésben is, de az fehér, szerintem nincs különbség az összetételük között a rózsaszínnel. Ennek még barátibb az ára, mint az 1 kg-osnak.
3 kg-os fürdősó szintén nagyon kedvező áron, és tudom tapasztalatból, hogy nagyon jó a hatása. Természetes úton méregtelenít,nem kell semmilyen méregtelenítő csodakapszula csillagászati áron.
Akkor ez egy sóőrlő, ha jól gondolom.
Én is tervbe vettem már egy sóőrlő vételt, de most olyan étkezési sóm van, amit nem kell őrölni.
Arra lennék kíváncsi, hogy állítólag a már kész ételt kell vele fűszerezni, de mi van, ha - pl. rántotthús - olyan ételt készítek, amit utólag már nem lehet sózni.
A sófürdőt már kipróbáltam, állítólag egy ilyen fürdő 3 napos méregtelenítő kúrának megfelel.
Sószappant már régóta használok, sokáig elég, és tényleg szépen rendben tartja a bőrömet. Se patti, sem száraz- vagy zsíros bőr, pont amilyennek lennie kell. Nem minden nap használom, egy héten 1x, 2x. Dezodorként is nagyon jó, bár ebben a melegben szódabikarbónát is használok, biztos ami biztos.
Én sima tengeri sót használok hasolnó célokból és meg vagyok vele elégedve.
Itt találsz mindenféle leírást: [link]
További ajánlott fórumok:
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- A munkahelyemen elveszett egy csomag, benne egy személy étkezési utalványaival. Ki akarják velem fizetetni, de én nem akarom. Mit tehetnék?
- Érdekes étkezési szokások.
- Túlsúly vagy csak étkezési probléma?
- Tudja valaki, hogy chéque Déjeuner ebédcsekket (meleg étkezési jegyet) le lehet vásárolni a Tescoban?
- Akármerre nézek, étkezési zavarral küzködő nőket (főleg) látok...