Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hétvégi alkoholista fórum

Hétvégi alkoholista (beszélgetés)

1 2 3
2020. okt. 21. 15:52
Bárhogy is...de tragédia...hogy kikattanásképpen csak az alkohol a megoldás...
70. Mézes-Krémes (válaszként erre: 69. - Andussz)
2020. okt. 21. 14:45

Ha belegondolsz, az alkohol csupán kihozza azt, mi belül munkálkodik. Az önkontroll az, ami ilyenkor felenged vagy teljesen megszűnik. Ezért van az, hogy némelyek vidámabbak, szórakoztatóbbak lesznek, kedvesebbek, míg mások féltékenykedős, agresszív állatokká válnak.

Hogy mikor is merül fel az alkoholizmus kérdése egy családban, talán pontosan ettől is függ, nem? Mert ha a papa megissza a maga 1-2 felesét, de az ég világon semmi gond nincsen vele, akkor valahogy az fel sem tűnik a környezetének, vagy sokkal később tűnik fel.

Viszont ha kellemetlen és hülye lesz, akkor egyből mindenki észreveszi, és szóvá is teszi.

Nekem már kamaszként volt szerencsém belekóstolni, hogy milyen az élet egy olyan piással, aki agresszív lesz lecsúszik 1-2 feles a torkán. És rendszeresen lecsúszott az az 1-2 feles...

2020. okt. 21. 10:49
Amúgy érdekes dolog ez. Középiskolai osztálykirándulás volt, Ukrajnàba vittek minket határon túl èlő magyarokhoz. 50+os családok fogadtak minket, szállást adtak. Teljesen máshogy áltak az alkoholhoz, mint mi. Reggel mikor keltettek minket hajnali 6kor pálinkàval kezdtèk a napot. Mondtàk hogy amióta világ a világ , náluk minden reggel így indul. Mikor hazaértek, szinten pálinka koccintas majd egy kis bor -sör.. egész család férj, feleség. Nekünk ez akkor nagyon furcsa volt, megbeszéltük másnap az osztálytársakkal hogy Titeket is pálinkával keltettek? Mindenki bólogatott. S nyoma nem volt az erőszaknak amiket irtok, boldog jókedèlyű 50-60asok voltak. Félre ne értsetek nem mondom hogy követendő példa, én sem tudnám ezt csinálni. Csak érdekes hogy ők meg teljesen másképp állnak hozzá.
68. Lávli* (válaszként erre: 64. - Mézes-Krémes)
2020. okt. 20. 15:24

Nem gondolok semmit, meg nem mondott semmit, hanem láttam állandóan saját szememmel, ahogy együtt töltöttük a napot.

Kora délelőttig tudta tartani magát, akkor elkezdett kínálgatni minket, és remegő kézzel töltött magának. (Egy szőlős birtokot képzelj el egy hétvégi napon, nekünk családlátogatás, neki az élettere)

1 max 2 pohár után betámolygott a belső szobába és aludt néhány órát.

Majd késő délután ugyan ez.

Naponta többször kiütötte magát, néhány pohárral.

Mindez történt a nyugdíjazás után 7-8 évvel, napi kis konszolidált "iszogatások" után a szőlőszomszédokkal. Mindig egy kicsi, csak koccintanak a permetezésre, az esőre, a napsütésre, egymás egészségére ... Nem kellett hozzá részegség.

Ilyen az addikcio, és váltig állította, hogy ő nem alkesz.

Élhetett volna sokkal tovább is.

67. Mézes-Krémes (válaszként erre: 65. - 8d00a82c06)
2020. okt. 20. 14:48

De durva.

Nálunk ilyen hála az istennek - tudtommal nincsen. De bizony, amikor pár napra összezáródtam vele, akkor kifigyeltem, hogy napi fél liter rövid és 7-8 sör lecsúszott neki, és igazából csak a nap végére állt be tőle. De iszonyat sokáig észre se lehetett venni hogy ivott volna bármit is.

Érdekes, itthon meg van olyan hogy megérkezik munkából, és 1 órán belül teljes delíriumba kerül, elvileg 1-2 sörtől. Szerintem meg vagy valamire issza, amiről nem tudunk, vagy tiszta páleszt iszik sörös dobozból. Még nem jöttem rá, de pontosan tudom, hogy ez jó nagy kamu, hogy nem bírja. Francokat.

66. Mézes-Krémes (válaszként erre: 54. - Andussz)
2020. okt. 20. 14:43

Teljesen igazad van, bár azt megjegyezném hogy a kávé és dohányzásfüggőségtől még nem mentek tönkre komplett életek és családok.

Szerintem semmi gond az alkohollal addig, ameddig ésszel, mértékkel, és minőséget fogyaszt az ember. Én szoktam időnként borozgatni, és akkor mi van?

Pontosan jól tudom magamról, hogy nem leszek alkesz. De gondolom aki azzá lett valaha az is így gondolta magáról.

Nem tudom mi zajlik le egy alkoholista ember fejében az útja során.

65. 8d00a82c06 (válaszként erre: 64. - Mézes-Krémes)
2020. okt. 20. 14:42

Szomszédom is dugdossa.

Mikor elitta a csekkek árát és jöttek kikötni a villanyt akkor derült ki, hogy a villanyóra szekrényben dugdossa.

64. Mézes-Krémes (válaszként erre: 55. - Lávli*)
2020. okt. 20. 14:39

És gondolod, hogy az az 1 pohár tényleg csak 1 pohár volt, vagy csak ő mondta ezt? Esetleg zugivó volt?

Sokáig azt hittük anyám palijáról hogy "szegény csak nem bírja az alkoholt". Később derült ki, hogy titokban vedelget... Lefogadom, hogy valamilyen úton-módon a sörösdobozába tuttttira páleszt csempészik!

63. 8d00a82c06 (válaszként erre: 56. - Lávli*)
2020. okt. 20. 08:33
👍
62. MenoPause (válaszként erre: 61. - Bless the child)
2020. okt. 20. 07:25
Nekem az első mozdulat a kávéfőző gomb... Na attól tényleg függök🙂 na anélkül jön a kábaság🙂
61. Bless the child (válaszként erre: 60. - Lávli*)
2020. okt. 20. 06:55
Erdő fog kiesni, keresd meg benne az 5 percest😂😂😂
60. Lávli* (válaszként erre: 59. - Bless the child)
2020. okt. 20. 06:50

dr. Máté Gábor: A sóvárgás démona :DDD

5 percesed nem esik ki? :DDD

59. Bless the child (válaszként erre: 56. - Lávli*)
2020. okt. 20. 06:03
Ha reggel veszem észre, hogy nincs 3in1, mert elfogyott előző nap, egy pillanatra előjön a gyilkos énem😂😎
58. Lávli* (válaszként erre: 57. - Andussz)
2020. okt. 19. 23:22

Az alkoholizmusról van ebben a topikban szó.

Van különbség egyes szenvedélybetegségek között.

A dohányos csak a saját egészségével játszik, ha nem fújja a füstöt egy légtérben a családdal. Az alkoholista már nem ura a cselekedeteinek, és a bíróságon sem fogadják el mentő körülménynek, hogy sajnos ő nem emlékszik semmire, mert legurult pár pohárral, és a kisgyerek meghalt miatta a szemben jövő autóban.

A kokain fogyasztó pedig a saját anyját is fejbedobja az ón hamutartóval, ha nem kap pénzt anyagra.

Érzed a különbségeket, ugye?

57. Andussz (válaszként erre: 56. - Lávli*)
2020. okt. 19. 23:08
Azt hittem az egészség és a szenvedélybetegség miatt indult a topik..
56. Lávli* (válaszként erre: 54. - Andussz)
2020. okt. 19. 22:00
Biztos olyan cikket sem olvastál még, hogy nikotin függőség/befolyásoltság miatt belevágta az asszony hátába a kést. Meg nem is fogsz olvasni. Hogy jön az ide?
55. Lávli* (válaszként erre: 50. - Andussz)
2020. okt. 19. 21:58

Sehol nem írta, hogy 1 pohárral isznak.

"Iszogatnak" - ezt írta.

Egyébként a volt alkesz apósomnak szegénynek már a végefele elég volt egy pohár is, aztán dőlt az ágynak.

Simán el lehet oda jutni 15 év alatt.

54. Andussz (válaszként erre: 50. - Andussz)
2020. okt. 19. 21:56
S még egy gondolat: a dohányzás ellen sosem látok ekkora ellenkampányt mint az “alkalmanként megiszok egy pohárral” ellen.. az teljesen természetes a legtöbb nem dohányzó számára is, amikor kimennek óránként a dolgozók cigi szünetre.. pedig arról nem születnek cikkek hogy kismértékben egészséges :)! Plusz ugye tudtàtok hogy a kávé is függőséget okoz? Aki minden reggel iszik az is szenvedélyfüggő?
53. Lávli* (válaszként erre: 52. - MenoPause)
2020. okt. 19. 21:55

Hát ha csak az alkoholtól tud ellazulni? Pihenéstől, jókedvtől nem?

Akkor ott már tompulnak az érzékszervek.

52. MenoPause (válaszként erre: 8. - Lávli*)
2020. okt. 19. 21:42
Hol írta a kábaságot? Szerintem kissé túl van reagálva. Igen sok alkoholista felmenő volt a családban, azért ez nem az a szitu.
51. globus (válaszként erre: 49. - Bless the child)
2020. okt. 19. 21:09
Én semmit, nem rokon, hanem csak kertszomszéd. Ronda agresszív természete van, szerintem oda is csapna, ha felesége hatni akarna rá. Valószínűleg ráhagyja, így legalább nem piszkálódik.
2020. okt. 19. 21:06
Nem leszek népszerű. Nagyon sokat hajszolom magam nap mint nap munkában. És esténként jól esik lefekvés előtt 1 pohár sört meginni. Olyan hozzászólások vannak hogy a fülem kettéáll “bűzlesz a piàtól, kábaság” 1-1 pohárral isznak meg. Nincs kontrollvesztés, nem kell egyre nagyobb dózis nekik, évek óta ennyi. Szerintem ésszel lehet élvezni az alkohol hatásait. Sok tudományos cikk írja hogy “napi egy pohár bor/ sör egészséges “ megkockáztatom a lakosság több mint a fele rendszeresen megiszik ennyit csak nem tudtok róla.
49. Bless the child (válaszként erre: 48. - Globus)
2020. okt. 19. 19:33
A leírtak alapján ez már nagyon rossz. Alkoholbeteget nem egyszerű kezelni, mivel nincs belátása a problémára, elbagatellizálja. Nehéz dolog, mit mondanátok neki? Mutatna bármire is hajlandóságot?
48. globus (válaszként erre: 47. - Bless the child)
2020. okt. 19. 19:29
Ezt kezelik, vagy csak oda kell figyelni rá, nehogy átcsússzon rosszabba?
47. Bless the child (válaszként erre: 46. - Globus)
2020. okt. 19. 18:49
Ó kontrollvesztő vszínüleg
46. globus (válaszként erre: 44. - Bless the child)
2020. okt. 19. 18:45
Ismerősünk 60 év körüli, hétfőtől péntekig példás munkás (külföldön fizikai munkát végez), aludni jár haza, de hétvégén megiszik egy láda pezsgőt. Mindenkinek kuss, a gyerekeknek 18 órakor coki, tv-t nézni nem lehet, mert őt zavarja, csend legyen. Ő alkesznek számít?
45. 8d00a82c06 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2020. okt. 19. 18:42

Nálam az alkohol zéró tolerancia..

Szinte csak hétvégén találkoztok, töltitek együtt az időt.

Annyira rossz vele, velük, hogy csak piával lehet élvezni?

Mire jó a kábaság?

Mit csinálsz, ha a 7 évessel történik valami, te meg bűzlesz a piától?

44. Bless the child (válaszként erre: 43. - Loretta16)
2020. okt. 19. 18:17
Én nem tartom annak addig, amíg normalisan tud viselkedni, anyagilag nem veszelyeztet masokat, nincsenek testi tünetei. És bármikor azt tudja mondani, hogy köszönöm, ma nem kérek.
2020. okt. 19. 18:11

Érdekes a téma. Kicsit átfordítanám a férfi nemre. Az a férfi, aki naponta megiszik 2-3 doboz sört munka után, vajon alkoholista? Ezt a kérdést azért teszem fel, mert valahogy a férfiaknál sokkal természetesebb, elfogadottabb a piálás.

Persze, a választ nem tudom...Erre sem, arra sem.

42. papája (válaszként erre: 34. - Unom)
2020. okt. 19. 11:13

"Sajnos" az alkohol lassan ölő méreg. Amennyiben gyorsabban hatna, többen meggondolnák éljenek-e vele.

Piás asszonytársunk talán már érzi, nincs minden rendben, ha feltette a kérdést. Tudja, hogy alkoholista, hogy hetenként 3x iszogatnak, ahogy ő írja. Kérdés mennyi alkohol nála az iszogatás. Kb. több, mint a normális. 4 napon nem iszik. Gyakorlatilag évente közel fél évet piás. Mi ez, ha nem alkoholizmus.

Reméljük fordít a szokásán, hiszen soha nem késő, hogy beérje kevesebbel is.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook