Szerinted alkoholista az a személy, aki minden nap megiszik egy vagy kettő doboz sört? (beszélgetés)
És ha semmi baja ha nem issza meg?
Igen. Szerintem az is az, akinek egy szem alkoholos bonbont meg kell ennir minden nap.
Szerintem igen.
Nem az számít, hogy 1 vagy 2 vagy 15.
A minden nap.
Van, aki csak úgy tud felébredni, ha megiszik egy stampedli pálinkát. Ő is egyenes úton van már.
Szerintem igen. Aki nem tud nélküle egy napig meglenni, annak sajnos már a vére kívánja. Ne igya meg és meglátja.
Akkor alkoholista, ha enélkül a napi 1-2 doboz sör nélkül nem tudja normálisan eltölteni a napját. Ha idegesíti, hogy nem tudja megvenni.
ez csak szépen ki van fordítva
Mi csak szülinapokon, névnapokon egyéb családi ünnepeken toljuk a piát hétköznap vagy csak úgy alkalom nélkül még nem próbáltuk. a sört egyébként sem szeretjük. úgyhogy nem tudom .
Igen . Főleg ha egész nap a sör jár az eszébe,hogy mikor ihat már ...
-á....,dehogy, csak a napi B vitamin szükségletét veszi magához!:-)
Nekem legalábbis ezt mondták!!!! :-))
Nanna, z kú'túrált:) Jani bá benyomott, elment kukoricát lopni. Mire kiásta magát a rengetegből bicaj sehol. Nosza irány a Búzavirág( Egy helyi apák boltja...)bevert 32 fröccsöt( Vagy ötöt?) aztán kiment, földobta a zsákot egy bringára és uzsgyi haza. Délután jö egy fószer, hozza a 3/4-es ruszki biciklit, hogy : " Te János, nem te hagytad el? - De én... - Akkor itt van ez, mer' biztos VLAHOL elcseréltük:) "
A kulturálatlan ivó meg az, aki összeesik a bringával a kocsma előtt...:)
Én meg csak olyat láttam...lehet más körökben mozgok?
Csak egy sör...aztán még mindig csak egy sör..és nem lett csak kettő, vagy kannásbor.
Így is lehet!
remélem, hogy képesek, őszintén. mindenki más, van aminek én is szeretem az ízét mégsem érzek arra késztetést, hogy minden nap igyak belőle. nem olyan biztos az étkezési kultúrám. :)
Az,vagy azzá lesz,mert mindennap késztetést érez arra,hogy igyon.
Ja, meg a dédapám is így kezdte....
Ezzel szemben a valóság az, az emberek többsége képes az önkontrollra. És nem azért iszik, mert reszket, hanem mert szereti a bor ízét, a sör ízét, és az hozzátartozik az étkezési kulturájához.
ez így igaz...kezdet a napi 1-2 sör...csak általában van folytatás:(
egy nő ismerősöm így kezdte. csak egy sör, csak még egy, csak egy vodka, csak egy két dekás vodka és sör, csak egy kis bor, most csak a kannásbor és az aljaszesz.... s láttam még nem egy ilyet. ha kell valakinek, hát igyon, a fene bánja hány sört. de senki más életét ne tegye tönkre. ha az alkohol fontosabb menjen ki a rétre aztán alkoholizáljon kedvére. na befejezem mielőtt habzani kezd a szám.. és komolyan, nem láttam még olyat ahol a napi 1-2 sör nem fajult el.
Nekem a "kultúrdrogos" jutott róla eszembe!
Tudod, csak a "buli kedvéért"! :)
Mondanám, hogy igyon az, akinek vannak fölösleges agysejtjei...de nyári melegben nekem is legurul egy üveg barna sör esténként.
Hidegben meg ügye bor.
Na nem sörösüvegnyi, csak egy pohárkával. :)
Természetesen úgy érted, ahogy akarod...
De a fogalom létezik, és kulturált ivót, vagyis olyan ivót jelent, aki mértékkel iszik.
Volt 3 sógorom , mindhárman átitták magukat a túloldalra . Mindig találtak valakit , aki oka volt , h ők ittak . Anyósom a menyeit okolta a fiai piálásáért , pedig csak gyengék voltak , mikor kérdeztem tőle , h akkor a papa iszkálásáért ő a hibás ? A papa , egyik napról a másikra leszokott az ivásról , mikor az orvos ráhozta a frászt , h kilyukad a gyomra , ha folytatja . A fiai sajnos nem voltak képesek megálljt parancsolni maguknak , mikor már valaki reszket a piáért , annak annyi !
Mindent meg lehet magyarázni. Aki iszik - rendszeresen-, azt vallja, hogy Ő él egészségesen és az a normális...:))
Nem költöttem át, de én akkor is másképp értem!
Grizus leirta, hogy mit ert alatta, nem kell atkolteni.
További ajánlott fórumok: