Helyettesítik valamivel a Start kártyát? (tudásbázis)
Köszönöm szépen a segítségeteket még egyszer! :) Nagyon jól informáltak vagytok. :)
Tegnap nagyon nagy szükségem volt rá, mert azt hittem eldurran az agyam mikor olvastam, hogy megszűnt a kártya, de a munkaügyiben már nem volt ügyfélfogadás.
Ma reggel telefonáltam, (írom ezt mindenkinek akinek esetleg ugyanilyen bizonytalansága lenne), azt mondták, hogy mivel több mint 6 hónapja regisztrált vagyok, igénybe vehetem a "munkaheyvédelmi akciótervet". Ehhez az kell még, hogy minumum 4 órában alkalmazzanak. Adnak egy hatósági bizonyítványt, amivel a munkaadónak kell az Apeh-ba mennie, és bérszámfejtés alkalmával térítenek neki.
Nagyjából azt nyújtja, mint a kártya, de tovább érvényes.
Tehát nagyon helytálló okosságokat kaptam tőletek! :)))
Ez nem igaz mindjárt linkelek is neked egy honlapot:
7.oldalon találod a rád vonatkozó leírást
Többféle Start kártyáról olvastam, többféle feltétellel.
Nem tudom, hogy amit írtatok (kedvezmények) mennyivel előnyösebbek, vagy hátrányosabbak, mint a korábbi kártyák?
Lényeges ez azért, mert ha rosszabb feltételekkel kecsegtet a munkáltatónak, akkor lehet, hogy inkább keres olyan alkalmazottat, akinek még van kiváltott Start-ja.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igen, ilyesféle kedvezményekre gondoltam, mert tavaly novemberben azt mondta az ügyintézőm, hogy ne váltsam ki a kártyát, mert lejárhat az ideje. Most pedig, hogy lenne bejelentett munkahelyem, azt olvasom, hogy megszűntették decemberben a kártyát, pedig kérnék.
Ezért talán mentőövként segítene, ha bár kártyám nincs, de más kedvezményre jogosult lennék.
2012 december 31-én lehetett utoljára Start kártyát igányelni, tehát a kiadott kártyák maximum 2014-es év végéig érvényesek.
Aki erről nem tudott, így nincs neki, vonatkozik-e rá valami új kedvezményforma, ami ezt valamiképpen helyettesíti?
További ajánlott fórumok:
- START Plusz kártyát személyesen hol kell igényelni...?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?
- Fánknál a reciben megadott rumot lehet e helyettesíten valamivel?
- Leveles tésztából készítenék sajtos rudat, de nincs itthon tojás a tészta megkenéséhez. Helyettesíthető valamivel?
- Start kártyát munkába állást követően is lehet igényelni?
- Szalakálit tudom helyettesíteni valamivel?