Házipor allergia és ehhez kötődő atópiás dermatitis gyermekkorban (beszélgetés)
Hm...érdekes.Én most kezdtem használni natúr shea vajat,és szűz kókuszvajat,mivel azt mondják ez a kettő is nagyon jó erre a bőrproblémára.Meg ahonnan rendelem (manna.szappan) ott van neki olivaolajos mosakodó szappanuk,kifejezetten ekcémás bőrre,azzal is szemezek...most még mi is gyógyszertári mosakodót használunk...
Ez a kúra tényleg nagyon drága,és amúgy felháborító...tudom nem ide vág,de tavaly befulladt a lányom,és mikor hazamentünk a kórházból kaptunk receptet egy kúpra,ami ha megint előfordulna segít.Ez gyakorlatilag életmentő lehet. 4 db 30g-os kúp 7000-, 4db 100 g-os 11.000- ... én nem hiszem,hogy ezt mindeNki meg tudja venni...
Mi gyógyszertári mosakodót,mosáshoz neki külön bio mosószert ami nem allergizál,a bőrére pedig natur shea vajat,de holnap jön a kakaóvaj is amit rendeltem,az is nagyon jó ekcémás bőrre állítólag.
Ez a terápia miből áll???? Borzasztó drága :(
Nekem a lányomnak most jöttek ki először a pöttyök,a fél teste olyan volt.Még nem biztos,hogy atópiás dermatitisz,lehet csak kicsapta valami,de ha még egyszer előjön akkor a mi gyerekorvosunk teljes tej,és tojásmentes diétát javasol.Azt mondja ez szinte mindenkinek megszünteti a tüneteket,még akkor is ha az allergia teszt szerint nincs gondja a páciensnek ezekkel.A szteroidot ő is nagyon ellenzi,bár azt használtuk,mert már muszáj volt :( szerintem próbáljátok meg a diétát,biztos macerás,de hátha segít.
Ja,és a bélflóra támogatása is nagyon fontos.Évi 3-4 kúra. Pro kid,2 kanállal naponta míg a doboz el nem fogy.
szülő vagyok, de szerencsére nem a lányom a problémás, hanem én voltam ilyen, és felnőtt korra egyre rosszabb lett...
de én nagyjából tudom már mi a legjobb megoldás.. semmi esetre se tedd tönkre a gyerek bőrét szteroidos krémekkel, és az antihisztamin is csak átmenetileg segít...
totálisan tejmentes diéta kell... tejtermékeket sem lehet enni... semmit, amiben tej van!
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?
- Atópiás dermatitis, ekcéma, és allergia esetén járhat emelt családi pótlék, vagy közgyógy?
- Házipor allergiára (orrdugulás ellen) jó-e a légtisztító készülék?
- Van valaki akinek a gyerköce allergiás a háziporatkára?Mire kell vigyázni, vagy mi ilyenkor a teendő hogy gó legyen a gyereknek?
- Ismeri valaki az Acarosan atkaírtószert?Érdemes kipróbálni?Kiváncsi lennék rá mert kislányom allergiás a háziporatkára.