Házi miccs recept
A Házi miccs hozzávalói:Hozzávalók:
1/2 kg bárányhús,
1/2 kg marhahús,
1/2 kg sertéscomb,
1 fej fokhagyma,
1 teáskanál csombor (borsikafű),
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 dl víz,
só, bors, paprika, olaj.
A Házi miccs elkészítési módja:
Az összes húsfélét apróra ledaráljuk. Sót, borsot, paprikát, őrölt csombort és adunk hozzá ízlés szerint, az egészet pépessé dolgozzuk. A fokhagymát áttörjük és a húskeverékhez adjuk. Végül 1 dl vízbe 1 teáskanál szódabikarbónát keverünk majd a húsmasszához keverjük. Fedjük le és másnapig tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Vizes kézzel hosszúkás kolbászkákat formázunk belőle beolajozzuk és félretesszük a kinti sütéshez. Ha kerti grillezőnk van, parázs fölött süssük meg. Közben forgassuk meg és locsoljuk sörrel meg. Kínáljunk hozzá mustárt, tormát, sört.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. márc. 12. 11:49
A házi miccs elkészítési módja és hozzávalói.