Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi Mascarpone recept

Házi Mascarpone recept

A Házi Mascarpone hozzávalói:
Fél.L. Parmalat tejszin
3tk. citromlé


Házi Mascarpone

A Házi Mascarpone elkészítési módja:
Nagyon jó minőségű 1/2liter 30 %-os valódi állati tejszínre van szükség hozzá, amit én merek javasolni az a PARMALAT márka, 3 teáskanál frissen facsart citromlé kell még.A tejszínt fel teszem főni, és amikor már forr, ekkor hozzá adom a citromlét és kicsi lángon folyton kevergetve 10-15 percig főzöm.. mikor már látom, hogy nem darabos hanem szép sima akkor szűrőt kibélelek egy textillel és hagyom csepegni.. minél tovább csepeg annál keményebb és krémesebb.. de legalább 3-4 óra jót tesz neki. Aztán kiszedjük.. és tároló edénybe rakjuk.. további felhasználás mint a boltinál. Ebből az adagból a kész termék 30 dkg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A házi mascarpone elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook