Házi Mascarpone recept
A Házi Mascarpone hozzávalói:Fél.L. Parmalat tejszin
3tk. citromlé
A Házi Mascarpone elkészítési módja:
Nagyon jó minőségű 1/2liter 30 %-os valódi állati tejszínre van szükség hozzá, amit én merek javasolni az a PARMALAT márka, 3 teáskanál frissen facsart citromlé kell még.A tejszínt fel teszem főni, és amikor már forr, ekkor hozzá adom a citromlét és kicsi lángon folyton kevergetve 10-15 percig főzöm.. mikor már látom, hogy nem darabos hanem szép sima akkor szűrőt kibélelek egy textillel és hagyom csepegni.. minél tovább csepeg annál keményebb és krémesebb.. de legalább 3-4 óra jót tesz neki. Aztán kiszedjük.. és tároló edénybe rakjuk.. további felhasználás mint a boltinál. Ebből az adagból a kész termék 30 dkg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. dec. 6. 10:33
A házi mascarpone elkészítési módja és hozzávalói.