Házi lúdláb szelet recept
A Házi lúdláb szelet hozzávalói:A tésztához:
6 tojás
4 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
6 púpozott evőkanál kristálycukor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
hat evőkanál liszt
4 dl tej
2 evőkanál kakaó
és egy csomag vaníliás cukor
Csokimázhoz:
10 dkg csokoládé
5 dkg vaj
A Házi lúdláb szelet elkészítési módja:
A hat tojást szétválasztjuk, az egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. A négy evőkanál lisztet, két evőkanál kakaót egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük, összekeverjük. A hat evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük. Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje. Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész. Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a kakaós lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük. Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal átforgatni. Ha készen van, az egészet beleöntjük a kivajazott és kilisztezett sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. 25 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Hat evőkanál lisztet 1 dl tejjel elkeverünk, majd 3 dl tejjel felengedjük, 2 kanál kakaó és egy csomag vaníliacukor is jön bele, majd alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. Ha kihűlt a krém, a vajjal jól eldolgozzuk, és vastagon a piskótára kenjük. Azután 10 dkg csokoládét 5 dkg vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és óvatosan a piskótára kenjük, majd késsel elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a sütemény kellően megdermedjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. dec. 2. 16:47
A házi lúdláb szelet elkészítési módja és hozzávalói.