Házi krémes hájas tésztából recept
A Házi krémes hájas tésztából hozzávalói:Hozzávalók:
# 1 adag hájas tészta
# A krémhez:
# 1 l tej
# 6 tojás
# 6 kanál cukor
# 6 kanál liszt
# 3 csomag vaníliás cukor
A Házi krémes hájas tésztából elkészítési módja:
Elkészítés: A hájas tésztát kinyújtjuk, és két egyforma nagyságú téglalapként kisütjük. 200 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg. A krémhez a 6 tojás sárgáját, a 6 kanál cukrot, a 3 csomag vaníliás cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a 6 kanál lisztet. A forrásban lévő tejet levesszük a tűzről, és kevergetés mellett hozzáöntjük, majd visszatéve a tűzre puding sűrűségűre főzzük. Utána a 6 tojás fehérjét habbá verjük, és a már kicsit kihűlt, de még nem hideg tejes krémhez óvatosan hozzákeverjük. Ha kihűlt, megkenjük vele az alsó tésztalapot, majd rátesszük a felső lapot. Porcukorral megszórjuk a tetejét, így kínáljuk.
Megjegyzés:
Ha egyszer kipróbálod, többet nem veszel cukrászdába krémest.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b.szinti, 2008. nov. 10. 09:45
A házi krémes hájas tésztából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.