Házi karamellfagyi recept

14 dkg kristálycukor
2.5 dl habtejszín
6 dl tej
1 vaníliarúd
6 db tojássárgája
A Házi karamellfagyi elkészítési módja:
Lábosban karamelizáljunk 10 dkg cukrot aranyszínűre.Óvatosanöntsük hozzá a megmelegített tejszínt,és kis lángon forraljuk addig amíg a karamelizált cukor teljesen felolvad. Egy másik lábosban forraljuk fel a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival(A kikapart vaníliát is adjuk hozzá).Ezután adjuk a a tejszínes elegyhez a megmaradt cukorral simára kevert tojássárgájával együtt és kevergetve főzzük sűrűre.Végül hagyjuk kihűlni. Szűrjük egy műanyag tálba,fedjük le egy darab folpakkal és rakjuk a fagyasztóba 8 órára.Közben óránként keverjük át. Fagylaltoskanállal adagoljunk a fagyiból gombócokat kis tálkákba, és azonnal kínáljuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jún. 10. 23:09
A házi karamellfagyi elkészítési módja és hozzávalói.