Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos banánfánk recept

Rumos banánfánk recept

A Rumos banánfánk hozzávalói:
4 db banán (ha már kicsit túlérett, akkor is jó)
3 evőkanál rum
20 dkg rétesliszt
2 egész tojás
2,5 dl édes fehérbor
1 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 z. vaníliás cukor
olaj a sütéshez
csipetnyi só


A Rumos banánfánk elkészítési módja:
A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a banánpépet, és legvégül pedig beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Bő olajat forrósítunk. Olajba mártott teáskanállal halmokat rakunk a serpenyőbe, és mindkét oldalát pirosra sütjük . Az olajból kivéve papírra rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd a maradék vaníliás cukorral ízesített porcukorral meghintve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos banánfánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook