Tejszínes aszaltszilva leves recept
A Tejszínes aszaltszilva leves hozzávalói:250 gr magozott aszaltszilva
só
1 db fahéjrúd
2 db szegfűszeg
50 gr kristálycukor
200 ml tejszín
A Tejszínes aszaltszilva leves elkészítési módja:
Az aszaltszilvát tegyük lábosba,adjunk hozzá 6 dl vizet, 1 csípet sót a fahéjrudat ,és a szegtűszeget.Forraljuk fel. Szedjünk ki a levesből 8 db szilvát és daraboljuk kis kockára.Forraljuk a levest további 10 percig majd távolítsuk el a fahéjat és a szegfűszeget.Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt.Ismét forraljuk fel.Végül a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.Hagyjuk kihűlni, tálalásig tegyük hűtőbe.Tálaláskor szórjuk bele a kockára vágott aszaltszilvát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jún. 4. 19:37
A tejszínes aszaltszilva leves elkészítési módja és hozzávalói.