Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes aszaltszilva leves recept

Tejszínes aszaltszilva leves recept

A Tejszínes aszaltszilva leves hozzávalói:
250 gr magozott aszaltszilva

1 db fahéjrúd
2 db szegfűszeg
50 gr kristálycukor
200 ml tejszín


A Tejszínes aszaltszilva leves elkészítési módja:
Az aszaltszilvát tegyük lábosba,adjunk hozzá 6 dl vizet, 1 csípet sót a fahéjrudat ,és a szegtűszeget.Forraljuk fel. Szedjünk ki a levesből 8 db szilvát és daraboljuk kis kockára.Forraljuk a levest további 10 percig majd távolítsuk el a fahéjat és a szegfűszeget.Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt.Ismét forraljuk fel.Végül a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.Hagyjuk kihűlni, tálalásig tegyük hűtőbe.Tálaláskor szórjuk bele a kockára vágott aszaltszilvát.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes aszaltszilva leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook