Hideg mákos túrógombóc vaníliamártással recept
A Hideg mákos túrógombóc vaníliamártással hozzávalói:250 g túró
120 g porcukor
1 db citrom
1-2 ek tejföl
30 g darált mák
5 dl tej
7 db tojássárgája
3 ek kristály cukor
1 db vaníliarúd
A Hideg mákos túrógombóc vaníliamártással elkészítési módja:
Villával áttörjük a túrót,majd adjunk hozzá 50 g porcukrot ,a citrom reszelt héját,kevés tejfölt.Formázzunk belőle közepes méretű gombócokat és hempergessük meg a maradék porcukor és darált mák keverékében. Tegyük fel a tejet melegedni a vaníliarúd kikapart magjaival.A tojássárgákat habosítsuk a kristálycukorral együtt,majd kevés tejet hozzáadva keverjük simára és adjuk hozzá a melegedő tejhez,ügyeljün rá ,hogy ne forrjon mert összekaphatja a tojást.Ha mégis megtörténik botmixerrel egyneműsíthetjük. Ha kihűlt a mártással együtt tálaljuk a mákos túrógombbócot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jún. 2. 12:47
A hideg mákos túrógombóc vaníliamártással elkészítési módja és hozzávalói.