Epres-túrós piskóta bögrésen recept

25 dkg túró
3 tojás
2 bögre liszt (25 dkg) háromnegyed bögre joghurt (másfél doboznyi, 180 g)
1 bögre cukor (16 dkg)
negyed bögre étolaj (80 ml)
1 csomag sütőpor (12 g)
20 dkg eper
Az Epres-túrós piskóta bögrésen elkészítési módja:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre. A túrót kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd szépen kirakjuk az eperrel. Az epreket hosszára, kétfelé vágjuk,és vágott felükkel rakjuk a masszára. Tűpróbáig sütjük, addigra szép aranyszínt kap a teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. máj. 29. 18:39
Az epres-túrós piskóta bögrésen elkészítési módja és hozzávalói.