Ház vásárlásnál mennyi időre jön ki az illeték, és mennyi időre a földhivataltól a tulajdonlap?? (tudásbázis kérdés)
nekem tegnap jött levél az illetékről, de csekket nem küldtek. számlaszám van benne hogy utalni kell.
mennyi idő alatt kell elutalnom a pénzt? mert igy ünnepek alatt elég nehéz lesz, ugyis zárva lesz a bank
Nekünk 1-2 hét sem telt el már megkaptuk a csekket.
Barátnőmék még meg sem kapták a hitelt, de már a csekket megkapták. Mondjuk nekik alapból valami nem volt tiszta az egész vásárlással.
De van olyan ismerősöm, akinek 10 éve, hogy nem történt semmi. Egyszer rákérdezett, azt mondták küldik, de azóta sem. Többet nem erősködött az ügyön. :)
Ez attól is függ , melyik megyében van.
Mi áprilisban vettünk egy házat, májusban adtunk el a másikat.
A fölhivatal szeptember körül bejegyzete, novemberben pedig jött az illetékről a csekk.
Egy hónapon belül.
Az illetékhivatal vihar gyors tud lenni, ha fizetésről van szó.
További ajánlott fórumok:
- A Földhivatalnál a tulajdoni lapot egy érdeklődő kikérheti vagy csak a tulajdonos?
- Ház vásárlásnál az APEH az illetéket mi alapján veti ki?
- LCD TV vásárlásnál mire kell figyelni?
- Külső vinyót szeretnék venni.Nem vagyok szaki a témában.Tud valaki segíteni abban, h. mire kell odafigyelnem a vásárlásnál?
- Új autó vásárlásnál-amire 3 millió Ft hitelt felvettem-kötelezhetnek Casco fizetésre?
- Házat vásároltam 2, 5 hónapja, még nem jött a tulajdonlap a földhivatalból. Baj ez, rákérdezzek?