Hatósági zárolás számlán (beszélgetés)
70%-ot nem zárolhatnak elvileg, 50%-ot viszont igen.
A végrehajtó minden beérkező pénzből inkasszózni fog. Vissza nem utal semmit, az tuti és nem érdekli, hogy milyen pénzből von.
Valaki itt beidézett egy jogszabályt, de szerintem az nem erről szól.
Nem értek hozzá, előzőek pontosan leírták miből mennyit, milyen jogcímen vonhatnak.
Írod: "gyes, csp, családi érkezik rá, ezeknek kb. 70%-át zárolták". Mindegyiknek a 70 %-át, vagy a 3 jogcímen utalt összesnek?
Írásban megkeresném a vh.-t és a bankot is.
Ime a jogszabály is Banknak is megvan sztem :)
69. § (1) A gyermekgondozást segítő ellátásból és a gyermeknevelési támogatásból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás és anyasági támogatás fejében.
(2) A családi pótlékból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett családi pótlék és anyasági támogatás fejében.
Sziasztok!
Zároltàk a számlàmat...gyes,csp es családi érkezik rá,ezeknek kb.70%át zárolták és a végrehajtónak elutalták.Se a banktól,se a végrehajtótól nem kaptam levelet.Utóbbîtól kaptam rá pár napra h zàroltak nem keves penzt.
Felhîvtam ôket,okosabb nem lettem.Annyit megtudtam h aki megbîzta őket,pár éve küldött leveleket a rêgi lakcîmemre.A végrehajtót kértem részletfîzetést,de havi 48 ezer lenne amit nem tudok vállalni.
A kérdésem az lenne hogy van arra szabály hány nap múlva inkasszózhat újra??Holnap letelik a 35 nap,jó lenne tudni higy mikor rakjàk rá vissza.
További ajánlott fórumok:
- Végrehajtó írta: házhoz jön, ha nem engedjük be akkor hatóságilag felnyittatja ajtót. Tesóm ügye miatt jön, be kell engednem, mit akarhat?
- Hol és mire használható a Magyar Államkincstár által kiállított Hatósági Igazolvány?
- Ha a rendőr egyedül van, akkor igazoltathat és meg is büntethet? Köteles vagyok igazolni magam? Nem kell hatósági tanú?
- Tudod, hogy pontosan mennyibe kerül a személygépkocsi műszaki vizsgáztatása hatóságilag? Mitől függ? Csak a vizsgadíj érdekelne...
- MÁK Hatósági igazolvánnyal hány százalékkal olcsóbb a jegy?
- Hol lehet most a legolcsóbban és legrövidebb idő alatt hatósági vizsgát tenni? Melyik biztosítónál?