Hashimoto- szindróma (beszélgetés)
Neked a TPO-t nézik évente?Nekem csak azért csináltatták,h a diagnózis pontos legyen.Az lett:))
Minek nézni?Ha egyszer ez a bajunk,az úgyis csak rosszabbodni fog és a pm sorvadni.Ezért sztem elég a TSH.Ez magánvélemény:)))
Ami megragadott az az állandó fáradtság érzésed.Sajnos nekem is így indult,ezért is küldött a házidr.TSH-t nézetni(meg a koleszterinem is magas kicsit).Amióta szedem a Letroxot nem voltam fáradt,az utóbbi időkig.A TSH-m emelkedik fokozatosan,de még határon belül van,de én nagyon fáradt vagyok megint.1 hónap múlva kontroll,kíváncsi vagyok mi derül ki?
A másik fórumon olvasok a gm diétáról.Ez tényleg annyira hatásos?Nekem rémesen nehéznek tűnik és csak legvégső esetben csinálom:(((Családban nehéz külön étkezni.
igen, így nem egyszerű.
Én járok évente kontrollra, de úgy tűnik az már csak rutin a dokinak is és a TPO emelkedés neki természetes, hát... nekem nem, mert én érzem az örökös fáradtságot. Na, de majd megoldom, étkezést váltok és utána bízom benne jobban leszek. :)
évi 1teljes vérképet meg 3havonta tsht kérek házidokitól, de most nincs tbm, igy nem megyek sehova, elötte meg nem volt kedvem laborba menni, gondoltam megvárom majd a nagyrutint.
annyira nem vagyok ám spéci eset, mert hasisok nagyrészének nem hasznosul jól a tiroxin, igy nem is javulnak, csak van aki bevállja ezt az illegál dolgot van aki nem..
Anno velem mindenféle vackot szedettek és a dokinő akihez akkor jártam jól összekuszálta a pm-et.
Tényleg spéci eset lehetsz, ha itthon nem kapható gyógyszert kell szedned.
Nem lenne jó évente egyszer elmenned kontrollra?
Ezek szerint nem kell annyira ragaszkodni az étrendhez. :)
Szeptembertől kipróbálom a tervemet és meglátom, hogy birom. Lehet még ez az erős fáradékonyságom is elmúlik. Ez lenne a cél. :)
dehogy, én leszarom:D egyelőre örülök h van mit ennem..
amugy testépitő étrend szerint élek, ami szintén gm(na jó a zab az annyira nem), de 7végén tésztázok, mert imádom az olasz konyhát. viszont ha van lehetőségem 2 termék közül megvenni azt ami gm, mert ugyanannyiba kerül, vagy csak picurit drágább, akkor azt választom..
Ok. :)
Igen, ezt ma olvastam.
A paleo-ra akarok szeptembertől átállni.
Ott nem kapsz elég felvilágosítást?Én sok újat tudtam meg az ottaniaktól.
Ez nem gyógyítható,csak a hiányzó hormon pótolható a gyógyszerrel.A neten olvastam róla:a pajzsmirigy gyulladása miatt fokozatosan sorvad.De biztosan szinten tartható,állandó ellenőrzéssel.
Sziasztok!
Ide azokat várom akik küzdenek ezzel a betegséggel. Nagyon érdekelne, hogy mennyire gyógyítható, vagy mennyire szintentartható a betegség. Van-e valami diéta rá?