Három napos láz lehet egy gyereknél kétszer? 12 hósan volt a fiamnak, és a gyanúm szerint megint ez van (27hós). (tudásbázis kérdés)
Ma már csak hőemelkedése van, éjjel egyszer fent volt, de csak nyűglődött, nem ment feljebb a láza.
Ami aggaszt, hogy a hasát még mindig fájlalja. Még ma se 100-as, kimondottan nyűgős (lehet, hogy az időtől), nem igazán mozog, inkább nyugodt játszás volt ma eddig is. Most alszik.
Ma van a harmadik nap, hogy SEMMIT nem evett. Csak iszik. Szilárd táplálék szombat este óta nem ment le a torkán.
Remélem jól alszotok ma és kismanó nem lesz lázas!
Kitartás!
Általában 3 napig szinte csökkenthetetlen magas lázzal járó (39-41 fok), általában ártalmatlan lefolyású vírus. A láz amilyen hirtelen jön, úgy el is múlik, és megjelennek pöttyök a gyereken. Kisérő tünet nincs.
Pl. fiamnál 12 hósan este 8-kor leraktam aludni, SEMMI baja nem volt, 11-kor meg 41 fokos láza volt..
Most még nem tudni, hogy az van neki, de most sincs más tünet, csak a láz (meg a pici hasi fájdalom).
Na jelentkezem újra.
Éjfélig aludtunk. 40 fokos láza volt, melyet 39-re le tudtam vinni 1,5 óra alatt. Úgy kettő körül elaludt, addig vergődött... Reggel fél hétig aludtunk :-).
Ma max. 38,5-ig ment fel a láza, gyógyszeresen nem csillapítottam neki. Ma nem volt bágyadt, virgonckodni nem virgondkodott, de már volt benne élet. Játszottunk, olvastam neki, eltelt a nap. Most este is csak 38,5 fok volt neki. A hasát meg megint fájlalta (nem sírva, hanem csak mutatta, hogy fááááj hasam).
Remélem láztalan/pici lázzal megússzuk az éjszakát, holnap meg várom a pötyiket... Ha nem jönnek a pötyik, akkor mindenféleképpen (még láztalanul is) visszaviszem hétfőn a dokihoz.
Jó éjszakát!Azért holnap jelezd h telt az éjszaka!
Jó pihit!
Az jó ha iszik..
Nyugi semmi gond nem lesz!!!
Figyeld meg váltva lázcsillapitózd különböző gyógyszerrel.
A sógorommal ma is meg volt beszélve, hogy nem ihat (mondjuk ezen megsértődött, mert nem iszik alkoholt), ha menni kell ügyeletre. Holnapra is érvényes ez a "tilalom".
A férjem ma hazajött fél órára a méhektől, aztán ment dolgozni, és csak holnap este jön haza. Nálunk ő ilyenkor a nyugalom, én meg a pánik.
Szerencsére iszik. Éjjel is az lett gyanús, hogy vizet kért. Megfogtam a fejét, és forró volt.
Voltam vele orvosnál, de ő se tudja.
A torka kicsit piros, de ez se indokolja a magas lázát. - Ugyanez volt a három napos lázánál is, egy évesen.
Ha ma is lázas lesz éjszaka szerintem vidd el az ügyeletre,biztos ami biztos.
Több napig tartó láz nem túl szerencsés gyerekeknél.
Addig is itasd sok folyadékkal!
Remélem, csak fogalmam sincs, hogy hol, és ezért idegesít.
Vasárnaptól szerdáig tanyánkon voltunk, ahol rajtunk kívül csak a természet, ember sehol. Semmilyen állattal nem találkozott. Azóta meg a házból/kertből ki se tettük a lábunkat - kivéve ma reggel, a dokihoz mentünk.
Az én fiam többször is volt már lázas, legutóbb kiderült, hogy tüszős mandulagyulladása van.
Sok oka lehet, de azért ne kapard a falat kínodban :)
Vidd el orvoshoz, az majd megnyugtat.
nekünk pont tegnapra múlt el! ugyanez volt, magas láz, semmilyen más tünet, se orrfolyás, se köhögés, még a torka se volt piros. mi is voltunk dokinál, azt mondta várjuk ki a 3 napot, utána írt fel antibiotikumot, de szerencsére nem kellett elkezdeni, mert mintha varázsütésre, 3 nap után elmúlt...kiütések pedig nem voltak...
amúgy 2 éves a fiam és nekünk most volt ilyen először...
Volt kiütése, és ugyanilyen kis bágyatka volt.
39fok fölött csak ült az ölemben a kanapén, és néztük a szobát, meg aludt a mellkasomon. - Dettó mint most. Annó el akarták küldeni vizeletre, de mire sor került volna rá (akkor is hétvége volt), addigra jöttek a pötyik.
Akkor ugye még nem mondta, hogy fájt-e valamilye, most ez az újdonság.
Annyi szörnyűséget lehet hallani, ilyenkor tiszta ideg tudok lenni...
általában a 3 napos láznál a láz elmúlásával előjönnek a kis kiütések,innen lehet tudni h az volt.
De egyébként minden virusos fertőzés magas lázzal jár(ellenben a bakteriális fertőzésekkel).
Én nem tartom valószinűnek h 2x legyen.
12 hósan volt utána kiütése?
Voltam vele ma reggel orvosnál, mivel éjjel 39 fokos lázra ébredt fel. A doki annyit látott, hogy piros a torka, egyebet nem. Hétfőn délután menjünk vissza, mert fogalma sincs mi baja!!!
A gyerek éjjel is, meg délelőtt is mondogatta, hogy fáj a hasa, de délutánra már az is megszűnt.
Egész nap max. 38,5-re tudtam csökkenteni (csillapító, hűtőfürdő, priznic), de igazándiból 39 és 40 közt mozgott inkább a hője.
Ugyanez volt 12 hósan, és akkor három napos láza volt. Ezért kérdezem, hogy ez újból lehet?
További ajánlott fórumok:
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Macska lelki világa fontosabb a gyereknél?
- 1 éves kisfiamnak szeretnék cipőt venni, szerintetek milyent vegyek? Eddig Siesta szandija volt, de most olvasom, hogy a Siesta nem jó?
- Kisfiamnak már két éjszaka vérzett az orra. Szerintetek mitől lehet? Volt már valakinek ilyen? Mit csináljak?
- Mitől lehet hogy a fiamnak mindennap elindul az orra vére? Szerintetek mitől?
- Az arcomon már kétszer fagyasztották a szemölcsöt, szerintetek elfog múlni vagy mit ajánlotok?