Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Harcsa babérszószban recept

Harcsa babérszószban recept

Elkészítési idő 30 perc

A Harcsa babérszószban hozzávalói:
70 dkg harcsa
5 babérlevél
4 cikk fokhagyma
3 evőkanál olivaolaj
ecet, só, bors


A Harcsa babérszószban elkészítési módja:
A megtisztitott halat egy nagy serpenyőbe tesszük. A zúzott fokhagymát összekeverjük fél dl ecettel, fél dl vizzel, 1 evőkanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és az apróra tört babérlevéllel. Ráöntjük a halra és felforraljuk. Ekkor lefedjük az edényt és lassú tűzön, közben egyszer megforditva, 10 percig pároljuk a halat. Azután a halat kivesszük és a levét forralással besűritjük. Egy másik serpenyőben felhevitjük az olajat és a hal mindkét oldalát szép barnára piritjuk rajta. Melegen, a mártással leöntve tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A harcsa babérszószban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook