Harcsa babérszószban recept
30 perc
A Harcsa babérszószban hozzávalói:
70 dkg harcsa
5 babérlevél
4 cikk fokhagyma
3 evőkanál olivaolaj
ecet, só, bors
A Harcsa babérszószban elkészítési módja:
A megtisztitott halat egy nagy serpenyőbe tesszük. A zúzott fokhagymát összekeverjük fél dl ecettel, fél dl vizzel, 1 evőkanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és az apróra tört babérlevéllel. Ráöntjük a halra és felforraljuk. Ekkor lefedjük az edényt és lassú tűzön, közben egyszer megforditva, 10 percig pároljuk a halat. Azután a halat kivesszük és a levét forralással besűritjük. Egy másik serpenyőben felhevitjük az olajat és a hal mindkét oldalát szép barnára piritjuk rajta. Melegen, a mártással leöntve tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. febr. 16. 02:45
A harcsa babérszószban elkészítési módja és hozzávalói.