Harapós hörcsög (beszélgetés)
mi egyszerre két dzsungi törpét vettünk, és rettentő barátságosak, még sose haraptak, egyik sajnos meghalt, rákos lett:((((
A másik már nagyon öreg, másfél éve, kopik a kis bundája, de hihetetlenül barátságosak, ilyen kedves állataim még sosem voltak.
Úgy szeretem /szerettem őket
Na akkor a miénknek a Kuka nevet kellett volna adni :)) De az is lehet, hogy csak néma:)
A miénk nem agresszív... Mondjuk kereskedésből hoztuk, ahol nyitott terráriumban volt és gyakran símogatták őket. Lehet, hogy ezért.
:DD
Nekem is törpehörcsim van. Ő is gyakran nyalogatja a kezem, meg néha harap is, de csak icipicit, mintha tudná, hogy nem lehet nagyot :D Miénk egy éves, de még sosem hallottam a hangját, pedig szurit is kapott már 3-szor. Én olyan kíváncsi lennék a hangjára!:)) Viszont nagyon barátságos, szeret kézben lenni, de a ketrecét is szereti, általában saját maga mászik vissza bele:)
hörcsögök terén nem vagyok jártas, nekem cicáim vannak.
nagyon megharap amikor kézbe veszed? Nem lehet, hogy nála a nyalintás és a harapdálás a barátkozás jele? már ha nem harap meg nagyon, csak egy picit, ami nem fáj és nem okoz sérülést?
Kiskorom óta vannak hörcsögeim imádom őket és alapvetően soha nem volt gondom velük ami a hozzászoktatást vagy a megszelíditést illeti. talán 1 hörcsögöm volt amit már felnőttként kaptam és kifejezetten harcias szíriai hörcsög volt, de megoldottuk a viszonyunkat.
Jelenleg ez a 2. törpehörcsögöm, az elsővel nem tudtam kialakítani a bizalmat borzasztóan félt pedig egész pici korában kaptam, késöbb mint kiderült nem is egészséges hamar elpusztult. A jelenlegi törpe hörcsög fél éves lehetett kb amikor átvettem sogórnőmtől már 1 éve van nálam.Kapcsolatunk fél baráti érdeklődő hadja magát megsimogatni amikor épp olyanja van de az mellett nagyon sunyi. Egyszerüen nem tudom a kezembe szoktatni pedig már sok mindent probáltam főleg a magot a tenyérbe és hagyni had másszon bele és megszokja..igen ám csak hogy ez a kis piszok a magok helyett az én tenyeremet nyalogatja és enné.. akármikor benyúlok tiszta kézzel mindig elkezd nyalogatni és a 3 nyalintás után harapna.. :(