Hány éves kortól döntheti el egy gyerek, hogy hol és kivel szeretne lakni? (beszélgetés)
ez nem feltétlenül így működik:(
Nálunk a férjem első házasságából van egy fiú (aki ma már 16 éves) akivel nagyon sok probléma volt, anyukája nem bírt vele. Férjem többször kérte, had költözzön hozzánk, majd itt jobb helye lesz (ott alkeszek között volt, az anya élettársa többször lelkileg bántotta) na, mire a gyerek 11 éves lett és ki volt bukva, egyik iskolából rakosgatta anyuka, akkor egyszer odahozta nekünk, hogy ő már nem bír vele, neveljük:S
Kaptam egy kész, kiskamasz gyereket, akit sosem tudtam igazán elfogadni:( Ráadásul 4 fiúval éltem (van még 2 saját fiam + a férjem) gondolhatod a házimunka, mindenféle ügyintézés a nyakamban volt, s szaporodott, segítségem minimális (az én nagyfiam mai napig a jobbkezem) Aztán a nagyfiú 2008. decemberében elment láthatásra, azóta sem jött vissza, msn-en hagyott 3 mondatot az apjának, hogy nem akar itt lakni. Különösebben nem voltam szomorú, anyagilag viszont nagyon megviselt minket.
Azóta sem jelentkezik, csak ismerősöktől tudjuk, hogy a gyerek azóta otthagyta az autószerelő sulit és pincérnek tanul (abszolút nem neki való szakma) nyelvpercing-je van, komoly drogos diszkóba jár:(( Anyukának csak gratulálni tudok a jó neveléshez! Nem tudom, ha majd a kisebbikkel sem fog bírni, azt kinek adja oda? Az alkoholista apukájának?
nekünk pár éve úgy mondták, hogy 12 éves kora után dönthet a gyerek hol szeretne lakni.
sajnos így távolról úgy tűnhet a gyereknek, a másik helyen jobb. De amint megszokik, ott is jönnek a hétköznapok, a gondok és sehol nincs kolbászból a kerítés:( Hacsak nem Rotchild báró az apuka:DD
Nem tudom pontosan, de mint ha 6 éves korban-t hallottam volna, amikor iskola-köteles a gyerek.
Egy ismerősöm családjában volt hasonló eset, de ez még a 70-es években volt (állítólag) akkor a kisfiú 7 évesen bent volt a válóperin, és megkérdezték.
És ha a gyerek szeretne elköltözni más valakijéhez? És én beleegyezem? Akkor elköltözhet?
Félreértés ne essék! IMÁDOM MIND 3 GYERMEKEMET UGYANÚGY!!! De ha a nagyobbik lányom jobban szeretne az apjánál lakni, és meg fogadtam még régebben, hogy nem állok a útjába. Szeretném, ha boldog lenne ott, ahol jobban érzi magát! Persze máshol mindig jobban érzi magát, mert ott csak rá figyelnek! Nekem meg 3 fele oszlik a figyelmem + a férjem és a háztartás!
Én kb. 9 voltam, mikor a szüleim váltak, de a bíróság közelébe se vittek. Viszont vittek pszichológushoz, ő "vizsgált meg" ezügyben.
Ez kb. 20 éve volt, de szerintem azóta se sokat változott a renedszer ezügyben.
Az a baj, hogy a gyereknek nagyon sok mindent be lehet tanítani pro és kontra. Ezért is nem rángatják be a bíróságba kifaggatni. A pszichológus úgyis megtudja, mi az igazság. És az hitelesebb.
További ajánlott fórumok:
- Miért kell elítélni azokat akik nem szeretnének gyereket?
- Te is csak 1 gyereket szeretnél?
- Ti mit csináltok ha a párotok tök ellentétesen neveli a gyereket, mint ahogy ti szeretnétek?
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Első randin gáz rákérdezni, hogy szeretne-e még gyereket?
- Hány éves kortól kérdezik meg a gyereket, hogy kinél szeretne maradni?(Válás esetén.)