Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)? (tudásbázis)
Most, hogy olvasom, volt, akinek nem tetszett az aranymedál ajándék.
Egyik évben a lányom ovijában arany karláncot kapott a két óvónő, a dajka és a vezető óvónő is.
Amúgy 7 éve mi is pont 12 ezerért vettünk ajándékot, és mind a négyüknek egyformát, nem tettünk kivételt (de hogy mit, arra már nem emlékszem, csak arra, hogy sírva búcsúztunk mi szülők, az óvónőknől és a dadustól, én pl. sírva borultam össze a vezető óvónővel).
Isteni óvodánk volt.
Mi az évvégi kirándulásra ezer ftot adtunk be,vagyis ahogyan látom,sokan nem tudják beadni,nem megy a gyerek.
Évvégéra(nem a ballagásra,hanem pedagógus nap és efféle,végülis évzáró)800ftot szednek,nagyon sokan csak kb 200ft ot tudnak beadni,mert testvérpárnál ez ugyebár már 1600ftot jelent...
Költségvetést mindenhol kell, hogy készítsenek, törvényi dolog,ezt nem lehet kijátszani, maximum a karbantartási, felújítási munkákra ad egyre kevesebb összeget. Ezért tartunk most ott, hogy az óvodák épülete, udvara nem megfelelő, mert évek óta lehúzzák a felújítási munkákra betervezett összeget!
Egyébként biztos hogy más a helyzet egy kistelepésű , kis létszámú intézménynél, és egy városi, többcsoportos óvodánál. Valahol megértem azt a vezetőt is, aki megpróbál az eszközökön spórolni, és mondjuk nem vesz ceruzát, papírt...!
Nem egy egyszerű dolog ez.A mi óvodánkban is elhangzik, hogy szívesen veszünk mindenféle papírt, füzetet, gombot.. ami segítheti az óvodai munkát, de igazság szerint pénzt nem szedhetnének hivatalosan!
Az állami óvodáknál , minden év elején kötelező, ugynevezett állami normatíva jár minden gyermekre, ezt fejkótának is hívják, azt hiszem ez 20.000ft.
Ezt az óvodáknak köteles az önkormányzat kifizetni, és persze kell, hogy legyen működéshez is, pénzt (villany, gáz, stb.) Általában ami kimarad, és itt farag le a pénzből az önkormányzat, az a karbantartási, felújítási munkákra betervezett összegek. Na ezeket általában lehúzzák pénzhiány miatt.
nekünk az 500 ft ami fedez minden ilyet.
mondjuk ez sem baj, hogy több a csoportpénz igy nem kell külön bevinni pzs-t,wc papirt stb...
ezért lett igy megszavazva.
Van olyan intézmény, ahol megoldott az óvoda, iskola támogatása. Inkább örülni kellene, hogy valahol sikerül.
Pl. nálunk is. Tisztasági csomagon kívül(3 havonta), 200Ft-ot adunk be, azt is az év végi kirándulásra, fagyizásra.
költségvetés, ne nevettess :)
most amikor az önkormányzatnak örülhet ha luk van a seggén már bocs
mindenhol az a baj hogy nem adnak pénzt az ovodának.
játékot, meguntat, használtat visz be mindenki!
16-os csoportlétszám...az egy álom! Nálunk 30-33 körüli minden csoport!:(
Ez nem sok, hanem rengeteg pénz.
Ha négy emberre oszlik el a 48 ezer, akkor is sok, ha csak háromra akkor meg húúú.
Rongyrázás ez, semmi több...
na nálunk nincs wc papir zsepi, ezeket is a csoportpénzből fizetik. meg a fogkrémet is pl.
és amugy szavazásra bocsájtják a szülőin hogy egy évben mennyi legyen a csoportpénz összege
200-500 között
Aha, nálunk ilyen nincs! Asszem az önkormányzat ad 1 évre 2000 ft-ot gyerekenként ilyenekre. Mi viszünk be 3 havonta wc papírt, zsebkendőt,szappant, fogkrémet! Meg önkéntes alapon aki akar és tud vihet be játékot meg ceruzát, papírt..
Egyébként csak kiváncsiságból kérdeztem. Úgy látszik elég eltérőek a szokások ilyen téren az ovikban.
1. Kapnak fizetést.
2. Szerintem ha valaki ma ezt a foglalkozást választja, akkor elhivatottságból teszi, nem mindenféle fiszli-faszli ajándékért amit nagyon ráérő otthon ülő anyukák agyalnak ki hónapok alatt.
3. Nálunk az aranyra + a drága ajándékra megsértődnek, és szerintem minden normális óvónőnek meg is kéne.
Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
igen sokallom!
nálunk elég sok a szegény gyerek. ugy hogy még azt a minimális csoportpénzt havonta 500 ft-ot sem képesek kifizetni
mi a fenének ennyi pénz egy ovodai ballagásra?
esküszöm meg vagyok döbbenve,.
és akkor ez még csak egy ovoda. mi lesz ha majd iskolába megy?
akkor már nem is elég 3000?????,,
Óvónőként döbbentem olvasom soraitokat! Ez vita téma, hogy mit kapjon és milyen értékben az óvónő ballagásra??
Azt gondolom, ha egy pedagógus szívből, gyermekszeretetből vállalja azt,hogy legjobb tudása szerint fejleszti, kibontakoztatja személyiségét, és elsősorban SZERETI a rábízott apróságot,nem azért csinálja, hogy azt viszonozzák. NEM egyszeri alkalommal kell, és lehet megköszönni a munkát!, hanem egész évi bizalommal, együttműködéssel, őszinteséggel. A gyermek pedig higgyétek el megköszöni az évek során mosollyal, öleléssel, bújással, s csillogó szemekkel.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?