Hangyák ellen milyen bevált praktika létezik? (tudásbázis)
Újra csak a bio kill-t tudom mondani. Az is befolyik a résekbe, így megöli a teljes populációt. Feljönnek megdögleni, mert fuldokolnak a helyükön a föld alatt.
Egy kis flakonnal 8-900 ft körül van. Évente kétszer végigfújod a padló és a fal találkozását a lakásban (én a bejárati ajtó elé is fújtam), és nyugtod van tőlük.
Felmosás után is ott marad a hatóanyaga.
Melegvérűekre, emlősökre egyáltalán nem ártalmas, még a kutyát, macskát is le lehet vele fújni élősködők írtása okán, rajta is van a flakonján.
Próbáltam már én is sütőportól kezdve ilyen olyan gyűjtőcsapdákat, aztán elegem lett abból, hogy a lakás havonta úgy néz ki napokig, mintha végigborítottam volna liszttel..ráadásul mindig visszajöttek. A bio killtől pillanatok alatt megoldódott minden..
Ha megnézed a szer nevét, nagyon megköszönöm.:)
Mennyiségre változó, általában 5-6 masírozik a lakás különböző pontjain. Ha viszont véletlenül rábukkanak egy morzsára, pillanatok alatt befeketedik az egész környék is, százával lepik el a kaját.
Nem tudom mennyi hangyáról van szó ,nekem tavaly nyáron ellepték a nyaralót a faházba is volt már elég sok. Végig olvastam sok mindent és szaküzlet ajánlását is figyelembe vettem, kellett 1-2 hét mire eltüntek. A módszer egyszerű volt részben a már itt is emlegetett sütőpor de több csomagot szortam szét / nem túl szép látvány ahogy a faház körül fehéredett/, és olyan szert kellett kirakni védett helyre amiből eszegetnek és ettől nem tudnak szaporodni,sajnos a nevét nem tudom mert kint van a telken ha még érdekel irjál kb. 1 héten belül kimegyünk és akkor meg tudom irni. Bevált azóta nincs,pedig ezek nagyra nöt hangyák voltak.Üdv
bio kill nekünk is nagyon bevált!csak ajánlani tudom!
pirospaprikával kell beszórni a felbukkanási helyüket
EN is sütöporral szoktam, söt amig volt alkoholos dezoder. Azt sem szerettek.
sütőport kell odaszórni :P ahol járnak, nekem ez bevált olcsó is:P...aztán összeseprem őket:P
Nem tudom milyen fajta hangyám van. Hétköznapi, fekete színű hangyák.
Ha az apró,vörös fáraóhangyád van,akkor a kipusztulásukra 12-14 hetet kell várni.A spray csak "felületi kezelés",vagyis csak ott pusztít,ahol lefújod.A csapda pedig így működik:beviszik a fészekbe az eleséget,ami növekedés gátló anyagot tartalmaz,amitől a királynő nem tud ujjab petét rakni,a kicsik pedig nem tudnak kifejlődni.Igaz,ehhez sok hét kell,de gyökeresen a problémát csak így lehet megszüntetni.
Igazad van rajta kivül más nem hatásos, én próbáltam már sütőport minden vackot a bio kill a legjobb.
Az a gond, hogy nem nagyon látom a járatukat a falon.
Én fahéjat szoktam szórni a járatukhoz. Bevált.
Köszi a tippeket!
A sütőport mennyi ideig kell kint hagyni?
Nekem hangyák ellen a bio killen kívül semmi más nem vált be. Legesleghatásosabb. Emlősökre nem veszélyes anyag. Csak be kell fújni vele, fél percen belül döglött mind..és a befújás helyén, ha feltörölsz sem jönnek elő. Körbe szoktam fújni vele évente kétszer az egész lakást a padló és a falak találkozásánál.
Szia. Prontóval (bútorápoló) kell befújni azt a helyet, ahol járkálnak meg ahonnét előjönnek. Valamiért nem szeretik. Bevált. A sütőpor is jó.
sütőport keverj össze fele-fele arányban porcukorral és szórd ki az járathoz, tuti megoldás
Hangyacsapdát többet is kihelyeztem, időnként spray-vel fújom a kritikusabb helyeket, sajnos egyelőre hatástalannak tűnik. Nem csak a konyhában, spájzban jelentek meg, hanem gyakorlatilag mindenhol. Áááááá, de utálom őket!
Hangyák ellen bevált praktika?
További ajánlott fórumok: