Hallottatok már olyat, hogy fogfúrás közben kiesett a fúrófej és lenyelte a beteg? (tudásbázis)
Én a múltkor olyan ideges voltam hogy lenyeltem a fúrót fogorvosostól együtt.
De a fapapucsát kiköhögtem.
Másik eset:
Fogorvosi fúró landolt egy páciens tüdejében + videó
A 4,5 millió forintos kezelésen résztvevő nőnek mintegy 30 ezer forint kárpótlást ajánlottak amiért a fúró kórházba juttatta.
Fogászati fúrófej került egy magyarországi kezelés során egy 69 éves brit nyugdíjas tüdejébe, aki 15 ezer fontos (közel 4,5 millió forint) kezelésre utazott Budapestre. Ám a kezelés rémálommá változott mivel egy félcentis fogorvosi fúrófej esett a nő torkába, akit azonnal kórházba kellett vinni. Az asszony szerint később száz font (30 ezer forint) kompenzációt ajánlottak fel neki, és ismét vissza kellett térnie Budapestre, hogy befejezzék a fogbeültetéseit. A kész munkával sem volt elégedett, további 2200 fontot (652 ezer forint) kellett kifizetnie egy angol orvosnak, hogy befejezze a munkát.
Azt még nem, de eltudom képzelni, mert azt hiszem a Kende Péter: Mik vagytok ti Istenek című könyvében olvastam, hogy a tátott szájon, a nyelőcsőbe esett az injekciós tű.
De itt is írnak hasonló esetről.
2012 aug. 7 - Szó szerint eltűnt az injekciós tű egy része egy hetven éves páciens szájában a fogorvosi székben: a bácsi lenyelte
szerintem egy ilyen fúrófejet nem is olyan könnyű lenyelni (gondoljunk csak pl a vitaminkapszulákra, azok sem csúsznak le csak úgy maguktól)
nem lehet, hogy egy kis tömítőanyag darabkát éreztél esetleg, hogy lenyeltél?
kicsi az esélye, hogy a fúrófejet... azért azt a doki is mondta volna...
De ilyenről még nem hallottam. Miért? ilyen félelmeid vannak?. Szerintem ezek a fúrók annyira biztonságosak, hogy ilyen nem fordulhat elő.
Amúgy pedig szerintem nem az a megoldás, hogy majd alul kijön. Azonnal röntgen és a helymeghatározás után műtéttel eltávolítják. Ugyanis átszúrhatja a bélcsatornát.
De nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ilyen előfordul.
Juj, csak nem?
Azért az egy éles dolog nem?Az hogy fog végigmenni?
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Töröcsik Mari milyen beteg hallottátok?
- Nem eszik a gyerekem! Hallottatok már étkezéssel foglalkozó orvosról?
- Www.gas.hu-gázárcsökkentési lehetőség. Hallottatok már erről az új lehetőségről? Tapasztalatok? Vélemények.