Hallottál a bszélő papagájról? (tudásbázis kérdés)
Nem csak hallottam,hanem vettem is egyet:))
Egész nap jár a pofája,nagyon cuki,és okos:)))
Nekem is volt már több papagájom, de sajnos egyik sem beszélt. Vagyis az egyik már majdnem, de a családom véletlenül nyitva felejtette az ablakot...
De egyébként az említett afrikai szürke (más néven jákó papagáj) valóban nagyon tanulékony és értelmes. Nagy vágyam. De az ára miatt kétlem, hogy valaha is lesz nekem.
Volt egy magántanítványom, aki sikerrel tanította a hullámos papagályát beszélni. Mivel az apja utálta, ha öregnek szólítják, a gyerek megtanította a papagájnak, hogyha belép a férfi, a madár megszólaljon: Szia öreg! A mamát Szia Marika illette meg. Leggyakrabban a saját dicsőítését darálta: Pityuka szép fiú, Pityuka nagyon okos, Kedves vagyok, stb. A legmókásabb az volt, amikor elfáradt és a teljes szókincsével hadovált össze-vissza. (Káromkodni is tudott.)
Valaki vett egy papagályt és a kereskedő kérdésére, hogy mi lesz a neve, azt válaszolta, hogy Kolombusz. Az eladó rosszul volt: ezt a nevet soha nem fogja megtanulni. De tévedett. Állítólag betanították neki a következőt: Kolombusz vagyok, a csodálatos sasmadár! Hol az a macska?
Lehet, hogy ez a történet csak legenda, de hatására a 10 éves fiam kisírt magának egy papagályt, hogy majd ő megtanítja beszélni. De hát ahogy az lenni szokott, nem foglakozott vele eleget, vagy az alany nem volt megfelelő, egy szót sem tudott kicsikarni belőle. Viszont, mivel a kalitkája a nyitott ablak előtt volt, csodálatosan eltanulta a kinti madarak, főleg a verebek hangjait.
Amit most itt elmeséltél, még nem hallottam, de nekünk volt kislány koromban, olyan kicsi, kis helyes, hullámos papagáj talán, Petinek hívták és nagyon kedvesen tudott beszélni, természetesen apám foglalkozott vele sokat, és azokat a szavakat értelmesen volt képes elmondani.
Pld, Petike szép fiú, Dolly csúnya, csengettek, és még hasonlókat. Amikor elment, nagyon elkeseredett mindenki.
Megadta a címét egy papagáj
Bediktálta nevét és címét egy elveszett papagáj Japánban - közölte a japán rendőrség szerdán. Az afrikai szürkepapagájt két hete fogták be Tokió közelében.
A rendőrök egy helyi állatorvosra bízták a madarat, aki néhány nap után ismételgetni kezdte saját nevét és gazdái lakcímét. A rendőrök ellenőrizték a megadott címet, ahol megtalálták a papagáj gazdáját.
Az afrikai szürkepapagáj a rendőröknek nem mondott egy szót sem. Az állatorvosnál is csak köszönt az embereknek, és népszerű gyerekdalokat énekelt eleinte - mondta egy rendőrtiszt. Csak néhány nappal később kezdett egy nevet és címet ismételgetni - tette hozzá a rendőr. A madár az utcát és a házszámot is bediktálta, a megadott címen pedig rátaláltak az állat gazdáira. A család azt mondta, már két éve tanítgatták a papagájnak az adatokat.
Az afrikai szürkepapagáj az egyik legokosabb fajta. Szakértők szerint egy hatéves gyerek értelmi képességeivel rendelkezik.
További ajánlott fórumok:
- Új abortuszvita kibontakozóban... Hallottál róla?
- A föld nemsokára belemegy a null síkba. Hallottál róla?
- Edita Sipeky: A fogyás magasiskolája - Olvastad? Hallottál róla?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...
- Mit láttál, hallottál ma, ami megérintette a szívedet és elgondolkodtál az eseten? Vidámmá vagy szomorúvá váltál a hallatán?
- Mi volt a legszebb mondat, amit a pasid szájából hallottál?(csak nőknek!)