Halászlé másképp recept
90 perc
A Halászlé másképp hozzávalói:
120-150 dkg hal,(pl.ponty,süllő,harcsa),2 fej vöröshagyma,1 ek.pirospaprika,2 z.paprika,1 paradicsom,só.
A Halászlé másképp elkészítési módja:
Többféle halból készítsük,mert ez adja meg a halászlé igazi zamatát.A halakat mgtisztítjuk,5-6 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk.A halak fejét,gerincét,uszonyukat a megtisztított és karikára vágott hagymával kb. 2 liter vízben felfőzzük.Ha a víz forrni kezd,meghintjük p.paprikával,közepes forrással 40-50 percig főzzük.A kifőzött halfejeket,-gerinceket,-uszonyokat kiszedjük a halléből,átpasszírozzuk,majd leszűrjük.Belefőzzük a besózott haldarabokat,halikrát,haltejet,a cikkekre vágott z.paprikát és paradicsomot.Mindezt együtt kb.20 percig főzzük.Csak rázogatni szabad az edényt,nm lehet kavargatni,mivel a halszeletek összetörnek.Halászlékockából is készíthetjük!Ebben az esetben 1 kockához 2 dl vizet vegyünk,majd kb.5 percig forraljuk,végül a halszeleteket belefőzzük a fenti módon.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 12. 11:17
A halászlé másképp elkészítési módja és hozzávalói.