Hajnalban tudnék jót aludni, amikor kelni kell. Melegben... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Amikor azt írtam hogy nem Kell mindennap,,saját tapasztalatot írtam,,persze függ a körülményektől is.
De igazad van ha csak tövet locsolunk,,nem hideggel, akkor lehet többször is.
Mintha kimaradt volna egy "nem"
A hideg víz ha NEM a tőre megy ,bármikor locsolhatsz. Szerintem.
Szükség szerint locsolok. Homokos talaj és hamar kiszárad.
Ebben a nagy melegben, ha a munkám is megengedi, akkor alszom 1-2 órát.
Azt nem mondom, hogy ki vagyok pihenve, de a növények, az állatok gondozása munkával jár.
Majd jönnek még esős napok mikor lehet idebent punnyadni.
Az apàmnak mániàja a fűnyíras. Sopron -Bécs volt amit oda-vissza leseggelt és a 10 körüli munkaidő a monitor előtt. Még olyan is egyhagyta a száját, hogy "de jó lehet az útmunkásoknak" :D
Pedig diákként annyira nem csípte. Mikor valaki megkérdezte őket egy aktatáskával, hogy a népi mittudomén minek dolgoznak-e a békával, azt válaszolták: "nem, pénzért". És az ipse fel volt háborodva. Hiába ajánlották fel, hogy ingyen is be lehet állni betont törni
Végül is meggondoltad magad?:)
Tudsz máskor is locsolni,,ne add fel a jó kis hajnali alvásod:)
Az apám amíg Svájcban élt naponta 2 órát beszélt a családjával, és 60 évesen megtanult gördeszkázni amíg új szabadalmat csinált. 3 már van neki, csak az eladásban nem jó.
A kis köpcös és 16 éves kora óta kopasz apám azt mondta, hogy szép lesz.
Tologatja a fűnyírót, és agyal. Nem barom. Az előtő bejegyzése már voltj
Nekünk pont ennyit ad,,nem mennénk falura már állandóra,,de remek hogy amikor ott vagyunk,,épp csak annyi van ami nem túl nagy megeröltetés.
Bár néha igen,,egész napot kíván de még ez sem baj ,,mert kell a levegő és a mozgás,,meg a pihenés is kint.
Mi is mindig srról ábrándoztunk, ha nem járunk dolgozni, kiköltözünk falura. Milyen jó lesz. Közben eltelt 20-25 év, nem lettünk fiatalabbak, egészségesebbek. Az a ház amúgy sem volt túl jó, ahová lejártunk. Elpasszoltuk, most mar egeknek sem akar kertet, semekkorát. Havi 1-2x segít a haverja kertjében, azzal pipa.
Nekem kicsit hiányzik a kerti molyolás...
Én ezzel nem tudtam foglalkozni mert 4 napot nem vagyunk ott,,tehát maradt a takarás,árnyékolás,és hazajövet az alapos locsolás.
Még sosem ment tönkre növényem azért mert kiszáradt.
A "kell" helyett inkább az van hogy mikor érdemes. Ezen túl természetesen mindenki akkor, amikor tud.
Amit inkább reggel érdemes az a paradicsom és a földieper. Esti locsolásnál tovább vannak a levelek párás környezetben, ezért könnyebben alakulnak ki betegségek.
Megy a vita hogy hajnalban locsolni ,vagy este.
Nos mindegy,,aki mindennap ráér,,választhat.
Azt is megkockáztatom hogy nem kell mindennap.
Ha jól értelmezem, azért nem alszol, hogy locsolj.
Vagy telepíts öntözőrendszert vagy ha arra nem futja, párezer forintos időzítóvel meg lehet oldalni a dolgot.
Ha az sem működik, akkor locsolj este.
Azért annyit nem ér az a dolog, hogy ne pihenjen egy ember. És van is megoldása.
További ajánlott fórumok:
- Ma hajnalban valóban szellemet láttam?Szkeptikus vagyok, de félek!
- Macskámtól nem tudok aludni, hajnalban nyávog és nagyon idegesít. Mit lehetne tenni?
- Mi lehetett itt hajnalban tegnap?
- Hogyan szánjam rá magam, hogy időben lefeküdjek aludni? Soha nem alszom ki magam, főleg, ha korán kell kelni reggel, már rosszul vagyok...
- Mit adjak 11 éves lányomnak, hogy tudjon aludni? Hajnalban már felkel, hogy tévézhessen?
- 2,5 éves kisfiam fél elaludni és felriad hajnalban