Hajdinakása diéta. Próbáltad már? (beszélgetés)
Persze, hisz elég magas a kalóriatartalma.
Alapvetően minden hízlal, ha túl sokat eszünk :)
Egyébként lehet, hogy ez a csodálatos módszer azon alapszik, hogy az ember igencsak visszafogja magát, ha kizárólag ízesítetlen főtt hajdinát eszik. Nyilván, ha valaki csokit, fagyit, üdítőt, pizzát, szendvicset eszik, akkor valószínűleg sokkal több kalóriát fog bevinni, mintha csak unalmas, főtt hajdinát ehet.
Mendy
Szeretném megkérdezni, hogyan néz ki a hajdinakása? Valakitől kaptam egy nagy zacskóval - olyan szögletes kis szürkésbarna magvak - azt mondta, hogy a cukorbetegek is használhatják, a fogyásról nem beszélt, de az is jól jönne.Hogy kell elkészíteni és pufasztó is ? Az árpakását ( gersli) sokféleképpen használható és nagyon jó ha sok léből kimosom.Risz helyett is használom, kevesebb kell belőle és a töltöttkáposztába nagyon nagyon finom. Az a baj hogy magas a kalóriája és a cukortartalma is. Köszi.
A gersli tényleg nem büdös.
Anyukám babfőzelékbe szokta rakni.
A hajdina meg a gersli (árpagyöngy) nem ugyanaz.
Hajdina - Fagopyrum esculentum
Árpagyöngy - Hordeum vulgare L
Árpagyöngye?
Na,az egyáltalán nem büdös!
Sőt,én inkább a rizs érzem néha annak!:)))))
Az nem a gersli?
Vagy a kettő ugyanaz?
En rizs helyett szoktam hajdinat csinalni.
Mi szeretjuk,tele van rostanyaggal.Somogy-zala megyeben nepszeru a hajdinaka'sa's ve'reshurka nagyon finom.Szeretem,de azert allandoan azt enni,nem hiszem,hogy menne.Ugyanugy kell elkesziteni,mint a rizst.
nyílván 100 kg fölött reális a 10 kg, ami nagy része gondolom én, méreganyag meg salak meg víz meg tudomisén...
viszont hajdinakását még nem ettem, kipróbálom milyen
Hát, én ettem hajdinát, az nem volt büdös...
De a 10 kg. fogyás, sztem is durva 1 hét alatt, és egyáltalán nem egészséges!!
Én nem hiszem, hogy egészséges lehet 10 kg-ot fogyni egy hét alatt (ha lehet egyeltalán)
Nekem 4 kg volt a max, vmi szívügyi probléma miatt izgultam egész héten, és csak gyümilevet tudtam inni, meg szívtam a cigiket egymás után... :DD
A hajdina nagyon egészséges, csak oltári büdös. A múltkor ettem tejföllel és sajttal, úgy elmegy.
Komolyan elhiszed az egy hét alatt 10 kg fogyást?
Lenne mit fogynom, de ez butaság. A gyors fogyás a legártalmasabb, ugyanolyan gyorsan vissza is jön.
A hajdinakásás diéta legnagyobb pozitívuma, hogy egyáltalán nem kell éheznünk. Ráadásul rengeteg nyomelem található meg benne.
A diéta alatt annyi hajdinakását ehetsz, amennyit csak akarsz. Akár 10 kilogrammot is fogyhatsz egy hét leforgása alatt - ezért annyira népszerű a hajdinakásás diéta. Igaz, ha nem is kis otthonunkban, de például Oroszországban nagyon is.