Haj szőkítésére mi a legjobb mód és miért? (Szőke vékony szálú haj még szőkébbé tételére.) (tudásbázis)
:) Ez jó, peroxidkapitány... :)
Próbáld meg oxy reloaddal leszedni a vöröset. Ez sokkal jobb anyag, mint a szőkítőporral történő radírozás, koktélozás, mert egyáltalán nem roncsolja a hajat. (kétféle összetevője van) Ha ezt használod, utána befestheted a mézszőkével. Látatlanban nem garantálok semmit, de akár sikerülhet is!
Sziasztok!
Én elég sötét vörös hajból szeretnék egy mézszínű szőkét csinálni. Még egy jelmezes buli alkalmával szőke paróka került rám, és mindenki mondta, hogy milyen nagyon jól áll a szín, és nekem is tetszett magamon. Szóval valakinek valamilyen tapasztalata a vörös haj szőkítésében, vagy tanácsa, ötlete nincs esetleg?:)
jajjj neee....
nehogy most nekiállj szivatni,mert ugy leég ahajd....legalább egy 5hetet várj,aztán szivattasd el,de csakis fodrásszal és utána fesd be.Ha szőkére akarod,irj és priviben tudok egy tuti fstéket,ami tuti h befogja:)Én is azzal festem,a naplómban láthatod milyen szinű:)
Ha tegnap festettem be világosbarnára a hajam, de nem lett elég világos, ezért le akarom szivatni magamnak, és utána még egyszer megpróbálni, akkor mennyit várjak, míg nekiesek megint?
Tud valaki segíteni?
Köszi az infókat a hidrogénnel kapcsolatban.
Az én hajam olyan puha, mint a babahaj. Ha van rajta hab és jó sok lakk, akkor már érzem, hogy "van". A párom is mindig mondja, hogy ha talál egy hajszálam, hogy nem is látni, csak érezni, hogy belegabajodott. :P
Valószínű épp a vékonysága miatt viseli meg a szőkítés a végét.
Egyébként a párom nyírja a hajam végét kb másfél havonta, ilyenkor kb 1cm-t vág belőle, ahogy látja, hogy kell vágni. Én meg az ő haját nyírom - annyit néztem a fodrászom, hogy megtanultam perfekt férfi hajakat nyírni.
2-3 naponta mosok hajat TRESemmé samponnal (fodrászsampon), ami szőke hajra való, plusz ennek a balzsamját használom és kb hetente használom a szintén szőke hajra való hajpakolást. Gyönyörű csillogós tőle a hajam.
Amikor a balzsam rajta van, akkor a kezemmel kifésülöm, majd mikor leöblítettem és megtörölköztem, akkor hajvégápolót teszek rá, kézzel újra kifésülöm, majd fa hajkefével (ilyenkor egyáltalán nem gubancos, nem tépi a kefe egyáltalán), majd befonom parkettába éjszakára, ettől lesz hullámos a hajam. Legközelebb akkor fésülöm újra, mikor megint hajat mosok. Szóval nem használok hajszárítót, nem fésülöm állandóan - ezek végett sokkal hosszabbra megnőtt a hajam, mint amilyen valaha volt.
Huh, akkor a visszaválogatás tényleg kemény dió, értem miért nem szeretik megcsinálni a fodrászok.
Nem anyum csinálja, hanem a fodrászom, akitől sok ezer kilóméterre lakom, de hiába költöztem másik országba, akkor is ő marad a fodrászom, gyerekkorom óta hozzá jártam.
Visszaválogatás mikor ugyanazokat a tincseket szőkiti.
Akkor most anyukád csinálja majd?
Én is így gondolom, köszi a megerősítést. Ezelőtt is jó sűrűn nagyon vékony tincsek voltak szőkítve, totál természetes hatása van.
Akkor a visszaválogatást nem értettem, azt hittem, hogy arról van szó, amikor visszafelé is felszedegeti a tincseket és bekeni, hogy mindenhol érje az a lila paszta.
A fodrászod sapival csinálta?!Sapival nem lehet a tincseket visszaválogatni,képtelenség.A fólia azért jó mert azzal a tincseket visszaszedheti és a végét szépen ki lehet hagyni.
Véleményem szerint is az a legjobb ha sürün kimelirozod.
Mivel kevésbé napos helyre költöztem és amúgy is tél van, így a szőke hajam besötétült, a fotón vörösesnek is néz ki, de az életben nem az, inkább olyan sötétebb szalma színű.
Ebből szeretnék olyan szőkét nyerni, mint amilyen a régebbi fotóimon is van (ahol a sziklás tengerpart mellett vagyok lefotózva). Eddig mindig melírozva volt a hajam, soha nem volt festve. És mindig a sapis módszerrel, de anyum kipróbálta azt a fóliás módot is, annak is ugyanaz a végeredménye, csak az tényleg a tövétől beszínezi a hajat.
Ezután is melírt szeretnék, mert annál nem tűnik úgy fel, hogy elkezd lenőni (mert jön már a nyár, úgyis szőkül a többi hajam is a napfénytől), a teljes befestés nem lenne jó, mert itt extra drága lenne fordászhoz mennem, csak a festés átszámolva 56ezer forint, plusz szárítás, vágás, stb... És nem tehetem meg, hogy havonta hazajárjak fodrászhoz.
Mindent lehet csak nem mindegy,hogy mi a végeredmény.
A hosszú hajadat sapiból kihúzni...nem kellemes:( és akaratlanul is kerülne festék a hajvégre.
Amint a képeden láttam már nagyon nagy a "töved" ezért ha festékkel csinálod... inkább ne.
Segitek de mit szeretnél? melirt v teljesen szőkét?
Mivel nem vagyok fodrász, így nem értek hozzá, hogy mit hogyan lehet, de úgy gondoltam, hogy ha fölteszik a sapit, kihúzogatják a hajtincseket, akkor azt lehet festeni is.
Lehet jobb nem beleszólni abba, amibe nem értek, csak izgatja a fantáziám ez a dolog.
Rendben, akkor figyelmeztetem majd, hogy a végére ne tegyen semmit, bár addig még teljesen le is nőhet, mire elmegyek hozzá. (Ugyanis más országban élünk.)
Köszi a tanácsokat. Szerintem akkor most a festést fogom kipróbálni, de persze nem az egész hajamra, csak melírba.
Szinváltáskor,nyáron mindig fakul a haj,de a szőke nem.A vörös kifejezetten rosszul viseli az időjárást.A feketét viszont nyugodtan végig huzhattátok volna a hajvégre is az nem roncsolta volna.
Ha a fodrászod visszaválogatta akkor nem tudom miért húzta végig?A szőére már nem kell szőkitőt tenni,azzal már roncsolja.
Köszi szépen, megtudtam amire a legkíváncsibb voltam, ezek szerint akkor nem kopik a szőke festék.
Azért voltam rá kíváncsi, mert a húgom feketére festette a haját, neki kopott egy idő után és vöröses árnyalata lett. Lenövesztette, akkor látszott igazán, hogy hogy kopik az alja. Most már nem festeti a haját. (Gyönyörű volt egyébként fekete hajjal.)
A fodrászom mindig visszaválogatta a tincseket, ezzel nem volt gond. Viszont a hajvégemre is tett mindig abból a lila kencéből, amivel szőkíti, de a tövénél kezdi és legutoljára tesz csak a végére. Sőt, a végével szokott is várni egy kicsit, lehet, hogy esetleg még többet kéne várni vele, vagy teljesen kihagyni, hisz a hajam vége jelenleg még melírozott.
Szerencsére sárga hajat sose varázsolt nekem, mindig gyönyörű színt ad a hajamnak, csak a végével van problémám, azt eléggé meggyepálja a szőkítés.
Szia!
Mindegy,hogy mit választasz,melir v festés a lényeg,h a hajvégre nem szabad felvinni.A melirnál is mindig vissza kell válogatni a tincseket/ezt nem minden fodrász csinálja mert időigényes/.A festésnél is csak tőfestést alkalmaznak.Ha a hajvégre is felviszik akkor tönkre megy.A "sárgát"hamvasitóval tudod korrigálni./hamvasitó sampon,folyadék/
A szőke festés nem kopik, ha ettől félsz.
Csak az egészséges haj szép.
Igen, tudom, a szőkék nagy része nem is szőke, hanem sárga vagy fehér. Nem szeretnék ebbe a hibába esni, ezért nem is merném magamnak csinálni. Mindig ugyanahhoz a fodrászhoz jártam egész életemben. Nagyon meg vagyok vele elégedve, mert nagyon-nagyon ügyes, olyan gyönyörű frizurákat szokott varázsolni a hajamból, hogy kész csoda, kis angyalkának érzem magam, ha nála voltam. Viszont a szőkítés mindig nagyon megviselte a hajam, olyan gyenge, kiszáradt, halott jellegűvé válik a vége, mintha műanyag lenne. Ezt szeretném elkerülni a következő szőkítésnél, nem szeretnék 10-15 centit levágatni belőle, mert már olyan szép hosszúra megnőtt.
Végülis valószínű, hogy a fodrászom fogja eldönteni, hogy milyen módszert alkalmazzon, nem fogok vele kekeckedni, csak kíváncsi lennék, hogy esetleg a megszokott módszeren kívül valami más esetleg jobban beválna-e.
Lehet, h a festékre rá fogok kérdezni, hátha az is eléri a kívánt színt és talán nem bántja majd úgy a hajam. És az is számít, hogy maradjon is meg sokáig a színe és a csillogása.
Szia!
Ha szereted a hajad akkor nem kisérletezgetsz.
Házilag a hölgyek nagyon csúnyán tönkre tudják vágni a hajukat.Szerintem szakemberrel beszéld meg,hogy mit szeretnél és ő ellát tanácsokkal.
Addig mig nem tudod,hogy mit szeretnél addig ne csinálj semmit!
Mindig fodrásszal szőkíttettem a hajam. Eddig melírozva volt a hajam, de a melírhoz is mindig hidrogén volt használva. A színe gyönyörű tőle, teljesen természetes hatása van, mert eleve szőke a hajam. Viszont a hajam végét teljesen tönkreteszi. Ezért kérdeztem, hogy legközelebb mivel próbálkozzak inkább. Ugyanolyan tartós a festék? Ugyanúgy lenövésig megmarad a színe, mint a hidrogénezésnek? Vagy elváltozik a színe a mosások alkalmával?
Most hagyom egyébként teljesen lenőni, teljesen új praktikát szeretnék kipróbálni.
A barna tincseken elgondolkozom, lehet, h tényleg jó lenne.
Bár már legutoljára azon járt az agyam, hogy hagyom eredeti színűre és a választásnál levő hajból minden irányból fel kéne venni egy réteget és azt világosítani csak 1-2 árnyalattal. Majd meglátom még mi lesz, ezért gyűjtöm a tapasztalatokat.
Köszi az eddigi válaszaitokat.
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Akik legjobb barátnőt keresnek
- Bajusz szőkítése - hogyan?
- Kinek milyen bevállt módszere van a nyelvtudás naprakésszé tételére?
- Haj szőkítése otthon