Hagymás tarja recept
A Hagymás tarja hozzávalói:12 szelet kicsontozott tarja
1 tasak steak fűszersó
2-3 ek mustár
5 gerezd fokhagyma
3 ág rozmaring
2-3 nagy fej hagyma
bors
olaj
A Hagymás tarja elkészítési módja:
A tarját előző este kiklopfolom és beszórom a fűszersóval, majd egy mély tálba rétegezem. Minden réteg tetejére magos mustárt kenek és apróra vágott fokhagymával és rozmaringgal megszórom. A rétegezést addig folytatom, mig a hússzeletek elfogynak. Másnap kevés olajon magas falú serpenyőben elősütöm a szeletek mindkét oldalát, figyelve hogy egyszerre 2-3 szeletnél több ne legyen a serpenyőben, hogy piruljanak de ne eresszenek levet. Az elősütött szeleteket külön tálba szedem, közben a hagymát szeletekre vágom. A hússütésből visszamaradt olajon megdinsztelem a hagymát, majd visszateszem egyesével a húst a serpenyőbe. Óvatosan alulra játszom a szeleteket és igyekszek minden szelet tetejére hagymát játszani. Lefedem és kb. 45 perc alatt lassú tűzön puhára párolom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2015. márc. 15. 20:20
A hagymás tarja elkészítési módja és hozzávalói.