Hagymás, ecetes gombasaláta recept
A Hagymás, ecetes gombasaláta hozzávalói:2 fej hagyma,
30 dkg csiperkegomba, vagy egy üveg gombakonzerv, 2 ek 20 %-os ecet,
2 kk só,
1 ek cukor,
késhegynyi őrölt bors,
2 ek petrezselyemzöld,
1 ek olaj, Vegeta.
A Hagymás, ecetes gombasaláta elkészítési módja:
A gombát megtisztítom, majd vegetás vízben puhára főzöm, hűlni hagyom, majd felszeletelem. A hagymát felkarikázom, sózom, majd kb 20 percig állni hagyom. Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és kb 3 dl vizet. Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a gombát. Jól behűtve tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. dec. 26. 19:54
A hagymás, ecetes gombasaláta elkészítési módja és hozzávalói.