Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos gyümölcspiskóta recept

Habos gyümölcspiskóta recept

A Habos gyümölcspiskóta hozzávalói:
4 tojás
25 dkg liszt
15+5 dkg cukor
1+1 vaníliás cukor
csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 dl majdnem forró víz
1 dl finom olaj, esetleg olvasztott vaj
reszelt citromhéj
50-60 dkg darabolt, lecsepegtetett gyümölcs (meggy, barack, málna, más bogyós gyümölcsök)


A Habos gyümölcspiskóta elkészítési módja:
A tojások sárgáit kikeverjük 15 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, reszelt citromhéjat, végül a sütőporos lisztet. Egy kisebb tepsibe simítjuk egyenletesen (sűrű a massza), tetejét gazdagon megrakjuk gyümölccsel, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a sütemény már majdnem megsült (szilárd, de még nem kezd el barnulni sem az alja, sem a teteje), kivesszük a sütőből, és a tetejére simítjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral, csipet sóval nagyon kemény habbá vert tojásfehérjéket. Villával megcifrázhatjuk kicsit a tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a hab megszilárdul és halvány rózsaszín nem lesz, a sütemény pedig készre sül. Kihűlés után vizes késsel szeletelhető, nagyon finom!

Ha friss gyümölcsünk nincs, inkább mirelitet használjunk, mint befőttet, mert a tészta amúgy is kellően édes.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos gyümölcspiskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook